Frances McDormand en un fotograma de la pel·lícula Nomadland
Frances McDormand en un fotograma de la pel·lícula "Nomadland"

"Nomadland" triomfa als Bafta i es referma com a gran candidata als Oscars

La gran triomfadora ha estat "Nomadland", amb quatre Bafta: pel·lícula, direcció de Chloé Zhao, l'actuació de Frances McDormand i la fotografia

RedaccióActualitzat

"Nomadland" continua acaparant premis i posa la directa caps als Oscars del 25 d'abril. Al Regne Unit, als premis Bafta de l'acadèmia del cinema britànic, s'ha endut quatre premis, tres dels grossos. Ha estat elegida com a millor pel·lícula, millor direcció per a Chloé Zhao, millor actriu per a Frances McDormand i millor fotografia.

La cinta narra la història d'una dona (Frances McDormand) que viatja per Estats Units com a nòmada, vivint en una caravana, fent treballs temporals i sobrevivint a la carretera. Zhao, que ha recollit els premis a millor pel·lícula i millor direcció, ha volgut donar les gràcies a la comunitat nòmada, de qui diu que va compartir els somnis i patiment durant la gravació.

"La pel·lícula ens diu molt sobre la nostra societat i sobre el que hem de millorar. Bafta, esperem tornar a veure-us a la carretera."

 

El moment en què Zhao - a dalt a l'esquerra - rep el premi a millor directora
El moment en què Zhao - a dalt a l'esquerra - rep el premi a millor directora (Bafta)

"Nomadland" ja es va endur dos Globus d'Or i opta a set Oscars. La seva directora, Zhao, de 39 anys, també està recollint elogis i marcant fites històriques: va ser la primera directora en guanyar un Globus d'Or en 40 anys i la primera dona no blanca en fer-ho en tota la història. Als Oscars també està nominada.

Per darrera de la cinta americana ha destacat la britànica "Una mujer prometedora" com a millor film britànic i guió original. I "Soul" s'ha endut també dos premis: animació i banda sonora.

El millor actor ha estat Antonhy Hopkins per "El pare". I de repartiment l'actriu Yuh-Jung Youn, l'àvia de "Minari", i Daniel Kaluya per "Judas y el Mesías negro".

La danesa "Otra ronda" ha tingut un nou èxit, no hi ha hagut sorpresa i s'ha endut  el premi a millor pel·lícula de parla no anglesa.

"Tenet" s'ha endut el premi a millors efectes especials. "Sound of metal" ha obtingut el Bafta en diverses categories tècniques, com la de millor muntatge.

Els Bafta s'han adaptat a la pandèmia amb un cap de setmana en què dissabte ja van avançar alguns premis més tècnics. Aquest diumenge no han tingut catifa vermella oberta al públic i els premis s'han recollit de forma virtual.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Bafta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut