Cate Blanchett, presidenta del jurat de la Mostra de Venècia, sobre la catifa vermella del festival
Cate Blanchett, presidenta del jurat de la Mostra de Venècia, sobre la catifa vermella del festival (Reuters /Guglielmo Mangiapane)

"Nomadland" guanya el Lleó d'Or en una Mostra de Venècia marcada per la pandèmia

El Gran Premi del Jurat, presidit per l'actriu Cate Blanchett, ha estat per a Michel Franco, per la pel·lícula "Nuevo orden", una distopia sobre un esclat revolucionari a Mèxic

Actualitzat

La Mostra de Cinema de Venècia és el primer festival cinematogràfic internacional que s'ha pogut fer aquest any per la pandèmia del coronavirus. El festival, que aquest any arriba a l'edició número 77, ha omplert de mascaretes una cerimònia d'entrega històrica a la ciutat famosa pel seu carnestoltes i les seves mascares d'època.

"Nomadland", de la xinesa nord-americana Chloé Zhao i protagonitzada per Frances McDormand en el paper d'una dona que per la crisi econòmica transforma la seva caravana en la seva llar, s'ha emportat el Lleó d'Or, el màxim guardó.

Directora i actriu han agraït el premi des de la distància perquè no han pogut viatjar fins a Venècia per les limitacions per la Covid-19. 

Pedro Almodovar, Abel Ferrara, Cate Blanchett, Vanessa Kirby i altres actors i directors amb mascareta al festival
Pedro Almodóvar, Abel Ferrara, Cate Blanchett, Vanessa Kirby i altres actors i directors amb mascareta al festival (Reuters)

El Gran Premi del Jurat, presidit per l'actriu Cate Blanchett, ha estat per a Michel Franco, per la pel·lícula "Nuevo orden", una distopia sobre un esclat revolucionari a Mèxic.

I el Lleó de Plata al millor director ha estat per a Kiyoshi Kurosawa per "Wife of a spy", un drama sobre espies japonesos en la Segona Guerra Mundial.

El premi a la millor actriu ha estat per a la britànica Vanessa Kirby, coneguda per interpretar el paper de la princesa Margarida a la sèrie "The Crown", pel seu paper protagonista a la pel·lícula "Pieces of a woman", de Kornél Mundruczó.

El premi al millor actor, la Copa Volpi, ha estat per a l'italià Pierfrancesco Favino, protagonista de "Padrenostro", de Claudio Noce.

Pierfrancesco Favino mostra la Copa Volpi (Efe/Ettore Ferrari)
Pierfrancesco Favino mostra la Copa Volpi (Efe/Ettore Ferrari)

 

ARXIVAT A:
CinemaItàliaCoronavirus
Anar al contingut