Noah Mattews Matofsky, a l'estrena de la pel·lícula aquest dijous a Londres (Reuters/Maja Smiejkowska)

Noah Mattews, primer actor amb síndrome de Down que protagonitza una pel·lícula de Disney

Interpreta Sligthly, el líder de la banda dels Nens Perduts que lluiten contra el Capità Garfi a "Peter Pan i Wendy", que s'estrena divendres que ve a Disney+

Disney estrena aquest divendres una nova pel·lícula basada en el clàssic Peter Pan en què incorpora per primera vegada un protagonista interpretat per un actor amb síndrome de Down: Noah Mattews Matofsky, un jove actor de 15 anys, que ja té una brillant experiència en el teatre britànic.

Dona vida a Sligthly, el líder de la banda dels Nens Perduts que lluiten contra el Capità Garfi. 

 

 

La pel·lícula "Peter Pan i Wendy", que s'estrena en streaming a la plataforma Disney+ aquest divendres, es va presentar aquest dijous a Londres.

Dirigida per David Lowery, aquesta nova versió del clàssic de James Matthew Barrie, es va rodar durant sis mesos a Vancouver i Terranova, al Canadà. Compta amb actors com Yara Shahidi, Campaneta, o Jude Law, en el paper del Capità Garfi, que va parlar d'inclusió.

"Espero que ens estiguem endinsant en un capítol que implica que la societat s'està convertint en més inclusiva. Neverland és un lloc que pertany a tothom, per tant, tothom mereix anar-hi."

Jude Law interpreta el Capità Garfi a la nova versió de "Peter Pan i Wendy" (Reuters/Maja Smiejkowska)

Mattews assegura haver-ho passat bé fent la pel·lícula, sobretot les escenes d'acció: "M'encanta la pel·lícula. La meva part preferida quan estàvem filmant són les escenes de lluita. Sí, t'encantarà."

Amb Mattews, Disney fa un pas més en la seva política d'integrar tothom en les seves produccions. L'actor diu que en el seu cas es va presentar al càsting per iniciativa pròpia i que no hi ha tingut a veure la seva condició de síndrome de Down, quan va ser seleccionat el 2021 per al paper.

Noah Mattews no és un nouvingut en el món de la interpretació, ja que té experiència com a actor en obres de teatre i aquest és el seu debut al cinema. Tan crítics com espectadors han destacat el seu treball.

L'aparició d'actors amb síndrome de Down al teatre i al cinema és cada cop més freqüent i ha ajudat a normalitzar aquestes persones a la societat. Un dels primers va ser el personatge de Corky a la sèrie "A fuerza de cariño" ("Life goes on"), que a principis del 90 va sorprendre l'audiència. La sèrie explicava la història d'una família amb un fill amb síndrome de Down, interpretat per l'actor Chris Burke, que deixa l'escola especial per integrar-se a una escola normal, amb el que tot plegat significa. 

A Catalunya, tot i que no estava interpretat per un actor amb aquesta síndrome, Ferran Carvajal va donar vida al Narcís de la sèrie "El cor de la ciutat", un jove amb discapacitat intel·lectual, un paper que va ajudar a la visibilitat i la integració social d'aquestes persones.

 

ARXIVAT A:
TelevisióCinemaSíndrome de Down Regne Unit
Anar al contingut