Vehicles amb pancartes de la campanya i senyeres a l'entrada del peatge de Girona sud de l'AP-7 (Foto: ACN)
La segona campanya popular #novullpagar ha saturat el peatge de Girona sud de l'AP-7. (Foto: ACN)
Barcelona

"No vull pagar" proposa a Abertis que els cotxes matriculats a Catalunya quedin exempts de pagar peatges

L'endemà de la segona jornada de protesta organitzada per la campanya popular que denuncia el greuge de Catalunya pel que fa a les vies de pagament, Josep Casadellà, de la plataforma #novullpagar, durant una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" ha explicat que han proposat a Abertis que els cotxes matriculats a Catalunya quedin exempts de pagar els peatges d'aquí.

RedaccióActualitzat
En la segona convocatòria massiva de les plataformes antipeatge que impulsen la campanya #novullpagar, hi van participar uns 3.087 vehicles, segons Abertis, una xifra que no arriba a l'1% de tots els que hi passen. Abertis és la responsable dels principals peatges que hi ha a Catalunya, entre ells els de l'AP-7, la C-32 a Vilassar i la C-33 a Mollet, que aquest diumenge al migdia va registrar el major col·lapse.

Abertis també contraposava el balanç d'aquesta segona protesta a una xifra que també va fer saber aquest diumenge, els 5.471 casos que ara diuen que es van donar l'1 de maig, el primer dia en què es va celebrar un #novullpagar massiu. Fins ara, l'única dada que havia transcendit d'aquell dia era la de 2.500 impagaments, que, segons Abertis, havien registrat fins a les 2 de la tarda.

El ball de xifres ha disparat les crítiques a les xarxes socials, que consideren que s'intenta manipular i es menteix.

Des de la plataforma "Prou peatges" s'ha considerat la convocatòria un èxit rotund i demanen a la Generalitat que deixi de fer de cobrador del frac d'Abertis i no persegueixi ni amenaci els ciutadans que diuen #novullpagar".

Segons el Servei Català de Trànsit, les concessionàries han fet arribar 16.000 denúncies segons dades recollides fins dijous. Els propietaris dels 16.000 vehicles identificats han rebut o rebran una carta de Trànsit en què se'ls demana que revelin les dades del conductor del cotxe en el moment de no pagar les autopistes, com a pas previ a rebre una sanció. D'aquests, se n'han tramitat prop de 1.300.
Anar al contingut