Madrid

"No" rotund de les bases de Podem a un govern del PSOE amb Ciutadans

La formació de Pablo Iglesias rebutja l'acord de socialistes i C's amb un 88% i dóna un ampli suport a la direcció perquè continuï negociant per formar un govern d'esquerres

RedaccióActualitzat
Més del 88% de les bases de Podem no volen un pacte amb el PSOE i Ciutadans. És el resultat de la consulta que ha fet la formació de Pablo Iglesias a la militància sobre la política de pactes que ha de seguir Podem. Gairebé el 92% dels votants han dit "sí" a la segona pregunta de la consulta que els interpel·lava sobre la possibilitat de fer un pacte a la valenciana, és a dir, governar a La Moncloa amb un pacte d'esquerres amb el PSOE i Esquerra Unida.

La consulta va començar dijous i s'ha acabat aquest diumenge a la mitjanit. Hi han participat un 37% dels inscrits, gairebé 150.000 persones. Els resultats els ha facilitat des de Saragossa el secretari d'Organització, Pablo Echenique, que ha explicat que continuen oberts al diàleg i que del líder del PSOE depèn ara la convocatòria de nous comicis: "No és el nostre desig que hi hagi repetició d'eleccions (...) Però si arriba el moment no tenim por ni a les enquestes ni al que la gent voti." Echenique ha afegit: "Sóc incapaç d'avançar què pot passar, jo sóc escèptic pel que ha fet fins ara el PSOE, però confio que al final opti per l'única via factible i que té sentit numèricament."
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut