Futbol femení

Les seleccions catalanes femenines de futbol, a la fase final del campionat estatal

Les seleccions catalanes femenines de futbol en categoria sub-25 i sub-17 jugaran la fase final del campionat estatal de seleccions autonòmiques després d'apallissar les seleccions de les Illes Balears aquest diumenge. La sub-25 va guanyar per 5 a 1, mentre la sub-17 ho feia amb un marcador encara més contundent (8-0), per acabar la segona fase de forma brillant: sumant dotze punts dels dotze possibles.

Jaume Roure, president de la Federació Catalana de Futbol, donava ànims a les seves jugadores abans de saltar al terreny de joc i elles li van respondre marcant 4 gols en 12 minuts a la selecció de les Illes Balears. Els partits es van jugar a Cornellà, on les seleccions femenines sub-17 i sub-25 van disputar la segona fase del campionat estatal de seleccions autonòmiques femenines. La sub-25 no va decebre els que van anar al Municipal de la Via Fèrria. Amb un futbol molt directe, van sentenciar el partit al primer quart d'hora de la primera part. Al final de l'enfrontament, el marcador reflectia un contundent 5 a 1, que confirmava l'accés de la selecció a la fase final. Les catalanes s'hauran de disputar el títol amb les seleccions de Madrid, Andalusia i el País Basc. La portera de la selecció catalana sub-17 va ser l'espectadora d'excepció del partit que va enfrontar les catalanes amb la selecció de les Balears. Les jugadores que dirigeix Fèlix Gimeno no van tenir cap problema per desfer-se de les balears, que no van oferir resistència en cap moment. El 8 a 0 final deixava ben clara la superioritat catalana. Amb aquesta victòria, les catalanes han sumat els dotze punts en joc i s'han classificat de manera brillant per a la fase final, on també hi haurà les seleccions del País Basc, València i Andalusia. La jornada també va servir per reivindicar, una vegada més, la presència de la selecció absoluta masculina catalana en competicions internacionals. Catalunya, que és la tercera autonomia amb més llicències de futbol femení, ha demostrat que viu un gran moment.