Una bandera espanyola a mig pal a l'edifici del Govern Militar, a Barcelona, durant la Setmana Santa passada (ACN)
Una bandera espanyola a mig pal a l'edifici del Govern Militar, a Barcelona, durant la Setmana Santa passada (ACN)

No hi haurà banderes a mig pal als edificis militars aquesta Setmana Santa

El Ministeri de Defensa aplicarà la normativa vigent i es desmarca de Cospedal, que l'any passat va firmar una excepció que permetia abaixar les banderes

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Defensa aplicarà la normativa vigent i no farà baixar a mig pal les banderes dels edificis militars durant aquesta Setmana Santa. La ministra Margarita Robles ha volgut marcar distàncies amb la seva predecessora, María Dolores de Cospedal, que l'any passat va signar, explícitament, una excepció que permetia abaixar les banderes, tot que la llei digués el contrari.

Durant una visita a la caserna militar de Rabassa, a Alacant, Margarita Robles ha remarcat que "no té cap sentit alterar la normativa vigent". Ha dit que el govern espanyol és "profundament respectuós amb les creences religioses i amb la Setmana Santa", però que "no s'han de barrejar les coses."

La titular de Defensa ha explicat que "els militars que vulguin participar voluntàriament en les processons o celebracions de la Pasqua ho facin". De fet, Margarita Robles ha dit que aquesta qüestió "és una anècdota". El més important de les forces armades és, segons la ministra, que estan formades per uns 120.000 homes i dones que tenen com a objectiu "el rigor, l'eficàcia, l'honor i la convicció", i que són un "orgull" i "un punt de referència a Europa i a l'Aliança Atlàntica", ha assegurat Robles.

Margarita Robles saluda efectius del Comandament d'Operacions Especials, a Alacant (EFE)​


La decisió de Cospedal

El govern del PSOE es desmarca així de la decisió que va prendre la popular María Dolores de Cospedal de fer onejar a mig pal les banderes de les casernes i altres edificis militars la Setmana Santa de l'any passat, per commemorar la mort de Jesucrist. El PSOE, Units Podem o Compromís van criticar-ho.

Des del govern de Mariano Rajoy es va dir que aquest gest era "tradicional", que ja s'havia aplicat "les últimes dècades" i que només es va deixar de fer dos anys a la seu del Ministeri, el 2010 i el 2011. L'ordre va ser abaixar la bandera des de les dues del migdia de Dijous Sant fins a la 1 de la matinada del diumenge de Resurrecció.

 

 

 

ARXIVAT A:
Religió
Anar al contingut