Revisió mèdica a un menor
Revisió mèdica a un menor
Barcelona

No hi ha hagut cap nou ingrés per l'enterovirus des de divendres

Encara queden 21 menors hospitalitzats, quatre en unitats de cures intensives, que evolucionen favorablement

RedaccióActualitzat

Un total de 21 nens segueixen hospitalitzats a Catalunya, 17 en planta i 4 en Unitats de Cures Intensives, a causa d'afectacions neurològiques causades per un enterovirus, encara que tots evolucionen satisfactòriament.

Segons han informat aquesta tarda el subdirector del Servei Català de la Salut, Josep Maria Argimon, i el cap de pediatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Carlos Rodrigo, des de divendres han estat donats d'alta vuit menors hospitalitzats i no hi ha hagut cap nou ingrés.

Argimon ha assegurat que els nens ingressats a l'UCI es mantenen estables o estan millorant i ha dit que els quatre menors "sortiran aviat" de la unitat de cures intensives.

El Servei Català de la Salut reconeix que l'alarma generada pel brot d'enterovirus ha provocat que les urgències pediàtriques als hospitals catalans s'hagin incrementat entre un 30 i un 40 per cent.

Els responsables sanitaris demanen prudència i diuen que, malgrat que es pot parlar de "brot" per la seixantena de casos detectats, la població "està en bones mans".

A Catalunya s'han registrat prop de 60 casos d'enterovirus. Un dels tipus d'enterovirus més greus ha causat una tetraplegia a una nena que està ingressada a l'Institut Guttmann.

Sobre la nena que va morir a Reus fa unes setmanes, els metges forenses no han aconseguit aïllar el virus, encara que el subdirector del Servei Català de la Salut reconeix que els símptomes que presentava "eren molt semblants al brot del qual estem parlant, però el virus agent causal no l'hem pogut aïllar, ni podrem".

Anar al contingut