Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes examinant-se de la Selectivitat.
Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes examinant-se de la Selectivitat.
Barcelona

No es penalitzaran les faltes d'ortografia dels alumnes dislèxics a les proves de llengua de la selectivitat

Les proves de la selectivitat d'aquest any no tindran en compte les faltes d'ortografia que facin els alumnes dislèxics a les tres proves de llengua. Així ho ha explicat a Catalunya Ràdio Claudi Alsina, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya. El consell interuniversitari també preveu que si algun alumne té una dificultat reconeguda pugui fer l'examen de la mateixa manera com treballi habitualment a l'institut.

Actualitzat
Les faltes d'ortografia ja no faran baixar punts als alumnes dislèxics a les tres proves de llengua de la selectivitat. Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el consell interuniversitari ha canviat les normes de les proves d'accés a la universitat perquè els alumnes amb aquesta dificultat del llenguatge no en surtin perjudicats.

El secretari del consell, Claudi Alsina, també ha explicat que facilitaran, a qualsevol alumne que tingui reconeguda una dificultat, per exemple, per escriure a mà, que pugui fer la selectivitat amb ordinador, de la mateixa manera com treballi habitualment a l'institut.

Els dislèxics també tindran mitja hora més per fer els exàmens, i a Barcelona, on es calcula que hi poden haver uns 150 alumnes en aquesta situació, es crearà un tribunal especial només per a ells.


Anar al contingut