Barcelona

No definitiu de l'Ajuntament de Barcelona al projecte de l'Hermitage aprovat pel Port

El consistori aposta per impulsar ara un nou projecte de transformació "més integral", en la línia de la col·laboració oferta pel Liceu

Actualitzat

El museu Hermitage a Barcelona no es farà tal com està ara el projecte. El no de l'Ajuntament arriba després que aquesta mateixa setmana el Port de Barcelona tirés pel dret i aprovés la concessió del terreny de la nova bocana als promotors.

L'Ajuntament de Barcelona ha tancat així definitivament les portes a aquest projecte en una votació aquest divendres, si bé el PSC s'ha desmarcat de Barcelona En Comú i s'ha abstingut per mirar de no perdre l'inversor. 

Tot i que en els últims dies s'havia parlat d'una col·laboració amb el Liceu, l'Ajuntament assegura que aquest pacte no estava inclòs en la concessió que el Port ha fet a l'Hermitage.


Projecte nou

Segons ha informat en roda de premsa la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, "obrim una nova etapa", deixant enrere un projecte de museu que necessitava el suport municipal, la qual cosa implica "denegar formalment" un conveni amb el port de Barcelona, i l'ha acusat de "precipitar-se".

 

"Necessitem un projecte nou i per això hem de tancar la carpeta administrativa d'un projecte antic, que era el de l'Hermitage", ha dit Sanz.

Sanz ha explicat que Barcelona En Comú ha assumit aquesta postura en solitari en la comissió de govern -el PSC s'ha abstingut- i ha apostat així per impulsar ara un nou projecte de transformació "més integral" de la ciutat, en la línia de la col·laboració oferta pel Liceu i que es pot començar a treballar a partir d'aquest dilluns vinent.

"Hem d'anar a un projecte nou, on hi hagi el Liceu, on hi hagi més coses, i sobretot on hi hagi un edifici més gran, o més espais, com a mínim, perquè en aquesta parcel·la, en concret, no hi cap", ha dit Sanz.

Prèviament, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, havia dit aquest divendres que el projecte d'aliança entre els promotors del museu Hermitage i el Gran Teatre del Liceu promogut pel Port de Barcelona està més "alineat amb la ciutat" que la proposta presentada d'entrada.


Estira-i-arronsa entre institucions

De fet, el de l'Hermitage ha estat un projecte cultural polèmic des que es va presentar ara ja fa nou anys, un museu que sempre ha topat amb les reticències del govern d'Ada Colau.

La decisió d'avui arriba després d'una setmana de tensions entre el port de Barcelona i l'Ajuntament. El govern barceloní va demanar al consell d'administració del Port més temps per avaluar el nou projecte presentat dissabte, de la mà del Liceu, per crear un gran espai cultural al front marítim de la ciutat.

L'autoritat portuària, però, no va atendre la petició del consistori i va donar llum verda a la concessió, al·legant que havia donat un termini de dos mesos als promotors de l'Hermitage per presentar el projecte conjunt amb el Liceu.

El projecte inicial, que va impulsar l'interiorista barceloní Ujo Pallarés i que compta amb 3 fons d'inversió que aportarien 50 milions d'euros, queda, doncs, desestimat. I ara, des de l'Ajuntament, es dona un termini d'un mes per redefinir-lo totalment i sumar-hi, més enllà del Liceu, altres agents culturals.

El Port de Barcelona ja ha assegurat en un comunicat que continuarà treballant amb el Liceu i l'Hermitage per presentar un projecte alternatiu.

ARXIVAT A:
MuseusArt
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut