Barcelona

No Callarem anuncia una setmana d'actes a favor de la llibertat d'expressió

La recaptació serà per a un caixa de resistència per a causes com les de Valtonyc o Pablo Hasél

RedaccióActualitzat

El món de la cultura es bolca en Valtonyc després de la condemna a presó per injúries al rei i crida a organitzar-se per defensar la llibertat d'expressió. Amb aquest objectiu ha nascut la plataforma No Callarem, que ha anunciat una setmana d'activitats del 9 al 15 d'abril i que aportarà la recaptació a una caixa de resistència per contribuir a causes com les de Valtonyc o del raper lleidatà Pablo Hasél.

Una trentena d'entitats i artistes s'han sumat a la iniciativa, entre els quals hi ha Txarango, Cesk Freixas, Òmnium Cultural, Joan Lluís Bozzo, l'editorial Raig Verd, l'Associació de Periodistes Ramon Barnils o el regidor d'ERC i pallasso Jordi Pesarrodona.

 

En un acte a l'Antic Teatre de Barcelona, el col·lectiu ha anunciat un concert no previst del raper mallorquí aquest mateix dimarts al vespre a la sala Freedonia, al Raval de Barcelona.

El músic de sa Pobla, de 23 anys, ha agraït el suport i ha afegit que el que li feia por no era la presó, sinó "el silenci del meu poble":

"Davant de la meva condemna, la societat s'està organitzant. La millor resposta és la desobediència i no caure en l'autocensura, que és el que busquen."

El manifest de la plataforma destaca que cal mobilitzar-se perquè tothom es pugui expressar lliurement.

"No callarem mentre es vulgui empresonar cantants, humoristes, artistes, activistes. No callarem mentre hi hagi persones a la presó per les seves idees. No callarem perquè demà pots ser tu."

 

Concerts, espectacles, xerrades, debats o exposicions formaran part de la setmana d'activitats, a la qual s'han adherit ciutats com Terrassa, Tarragona, València, Alacant, Madrid i Gijón.

No Callarem també denuncia el segrest judicial del llibre "Fariña" o la retirada de l'obra de Santiago Sierra sobre els presos polítics a la fira Arco. Una part del món cultural apunta així a una regressió en les llibertats que contrasta amb els anys posteriors a la transició.

Notícia relacionada: Filmin tria 31 pel·lícules que "avui serien delicte"

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Música
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut