Alcanar. Autor: Gregori Sobieraj.
Alcanar. Autor: Gregori Sobieraj.

Nivell màxim de pol·len de plàtan i parietària

Actualitzat
El període de gran concrentració de pol·len segueix actiu, amb un gran nombre d'espècies amb nivell alt o màxim, fins i tot al Pirineu.

Aquesta setmana abandona el nivell alt el pol·len de xiprer i baixa el de pi. En canvi, ha pujat al màxim les concentracions de pol·len del plataner a gairebé tot Catalunya. La novetat de la setmana ve de la mà del pol·len de les parietàries, que ha pujat al màxim en només una setmana a Barcelona, Manresa, Roquetes i Tarragona.

Vielha i les Planes de Son fins ara eren els únics sectors de Catalunya lliure de concentracions altes de pol·len. Per aquesta setmana tindrà nivell màxim el freixe i s'espera de cara a les properes setmanes un increment de les especies pollancre i bedoll.


El pol·len de dues espècies, la d'alzina i la d'olivera, seran protagonistes els propers dies, La d'alzina, tindrà una extensió geogràfica més amplia, des de les comarques de Girona fins a les Terres de l'Ebre passant per la Catalunya Central. En el cas de l'olivera, les màximes concentracions se situaran al sud del país, és a dir, a les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Per saber-ne més:
El Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona al seu web mostra la predicció de la setmana de pol·len i espores a 8 punts de Catalunya: Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Manresa, Roquetes, Tarragona i Vielha. També ens presenta els calendaris pol·línics d'un total de 12 poblacions d'una trentena d'espècies.
A més, la Societat Catalana d'Al·lèrgies i Immunologia Clínica ofereix consells per a pacients al·lèrgics i les característiques de cadascun dels pol·lens sobre el cos.
Anar al contingut