Barcelona

Nit tranquil·la a Gràcia després dels incidents d'aquest diumenge

Els enfrontaments entre els Mossos i centenars de manifestants van acabar amb una desena de ferits, la majoria són agents

RedaccióActualitzat

Continua el conflicte generat per l'anomenat Banc Expropiat al barri de Gràcia, a Barcelona. Aquesta matinada, un petit grup ha passat la nit acampat davant del local, però no hi ha hagut incidents. Han fet una assemblea i han decidit que l'ocupació, la faran un altre dia. Un comiat molt relaxat, tenint present com ha anat la jornada.

Aquest diumenge hi va haver una nova jornada de tensió, amb encaraments entre manifestants i Mossos d'Esquadra, com a resultat dels quals una desena de persones van resultar ferides, la majoria són agents. El local, no el van tornar a ocupar, per la forta presència policial, però diuen que hi tornaran.

Aquest diumenge al matí, unes 200 persones van intentar saltar-se el cordó policial, llançant aigua, farina i alguna pedra contra els agents, per la qual cosa hi va haver corredisses i càrregues. A la tarda, es van tornar a manifestar, aquest cop sense incidents. En acabar, una cinquantena d'activistes van tornar al Banc Expropiat, on van poder arribar però no entrar-hi. El conflicte va començar dilluns passat pel desallotjament del local, a la Travessera de Gràcia. Fins dimecres, cada nit, hi va haver aldarulls.

El conflicte de Gràcia també té una important derivada política, amb l'actitud crítica de la CUP amb l'actuació de la policia i el paper clau d'aquest partit per a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat.

Precisament, el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté ha denunciat a través de Twitter que un agent de la policia el va agredir. L'incident que denuncia el regidor va passar quan un grup de manifestants ruixava amb aigua els agents que els impedien el pas. En aquestes imatges es pot veure com els mossos avancen per fer-los fora i el regidor, que ha participat en diverses mobilitzacions a Gràcia aquests últims dies, es queda en un extrem, d'on un agent el fa fora amb un cop de porra. Després, Garganté s'hi encara i li demana el número d'identificació. Ell mateix ha dit que ja té un comunicat mèdic i que presentarà denúncia.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut