Baltimore

Nit tranquil·la a a Baltimore, un cop aixecat el toc de queda

La imputació dels sis policies que suposadament van tractar Freddie Gray de manera incorrecta ha calmat molt els ànims entre la comunitat negra

RedaccióActualitzat

Aquesta nit ha estat la primera nit de tranquil·litat a Baltimore després dels aldarulls de l'última setmana. L'alcaldessa ha aixecat el toc de queda, tot i que la presència militar i policial als carrers no es reduirà fins d'aquí a uns dies. La imputació dels sis policies que suposadament van tractar Freddie Gray de manera incorrecta i li van negar assistència sanitària ha calmat molt els ànims entre la comunitat negra de la ciutat.

Després de més d'una setmana de manifestacions i sis dies de toc de queda, la calma ha tornat a Baltimore. L'alcaldessa, Stephanie Rawlings-Blake, ho havia anunciat al seu compte de Twitter i, més tard, ho va aclarir en la reobertura parcial del Mondawmin Mall, un gran centre comercial que va resultar greument afectat pels disturbis de dimarts passat, després dels funerals de Freddie Gray: "Crec que una bona part de l'agitació social s'ha calmat, almenys pel que fa a les protestes, però això no vol dir que no hi continuem treballant. Col·laborem activament amb el Departament de Justícia en una revisió conjunta. Des de l'any passat ens hem posat a millorar el nostre Departament de Policia, a reformar-lo, i estem adoptant iniciatives que impediran que aquest tipus d'incident pugui tornar a passar."

L'anunci sorpresa de la fiscal Marilyn Mosby, que va imputar els sis agents suposadament implicats en la mort de Gray, va ajudar a calmar molt els ànims. El polèmic toc de queda ha provocat aquests dies molt malestar en la comunitat negra, que ha denunciat que la policia s'ha focalitzat en els barris on són majoritaris. Tot i l'aixecament del toc de queda, Baltimore continua sent una ciutat militaritzada. Els 3.000 soldats de la Guàrdia Nacional s'aniran retirant progressivament durant aquesta setmana, igual que els agents de policia suplementaris arribats de tot l'estat i de Pennsilvània i Nova Jersey.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut