Barcelona

Nissan prepara un expedient de regulació d'ocupació de prop de 1.500 persones

Nissan prepara un expedient de regulació d'ocupació de prop de 1.500 persones a la seva planta de la Zona Franca, a Barcelona. Es preveu que la regulació es presenti a la Generalitat els pròxims dies. Aquesta mateixa setmana, responsables de l'empresa d'automòbils s'han reunit amb alts càrrecs de la Generalitat per explicar l'abast de l'ajust de personal a la seva factoria catalana, provocat per la caiguda de vendes que viu el conjunt del sector automobilístic. El sindicat CCOO ja ha anunciat que s'hi oposarà.

Actualitzat

L'expedient de regulació d'ocupació afectaria el 43% de la plantilla de la fàbrica de la Zona Franca. Els acomiadaments afectarien sobretot els últims treballadors temporals que s'han incorporat a Nissan, que són uns 500. A més a més, uns 400 treballadors es podrien prejubilar i també hi hauria baixes a oficines i departaments del grup fins a sumar les 1.500 persones.

L'empresa argumenta que porta un any de pèrdues. De fet, el mes de gener ja va intentar presentar un ERO que afectava uns 450 treballadors per la caiguda de vendes del Pathfinder. La planta de Nissan a Barcelona està centrada en els tot terrenys i el vehicle industrial, precisament els més castigats de la crisi del mercat de l'automòbil.

Està previst que Nissan informi els sindicats sobre l'ERO la propera setmana, tot i que CCOO ja ha avançat que s'hi oposarà. El secretari de la federació del metall de CCOO, Vicenç Rocosa, ha assenyalat que aquest expedient és "una barbaritat" i ha afegit que demanarà a la Generalitat que no l'autoritzi.

Nissan Motor Ibérica va vendre l'any passat a l'estat espanyol més de 58.500 vehicles, un 6,8% menys que l'any anterior.

Anar al contingut