Barcelona

Nissan i el comitè d'empresa acorden un pla de baixes voluntàries

La direcció de Nissan i els sindicats han ratificat aquest migdia l'acord a què van arribar divendres per evitar l'expedient de regulació que afectava 450 treballadors de la planta de la Zona Franca de Barcelona. La multinacional mira ara cap al futur i aposta per la contractació temporal per evitar un altre problema d'excedent de personal, però els sindicats no ho troben adequat.

Actualitzat
Després de dies de negociacions, Nissan i el comitè d'empresa han signat el pla de baixes voluntàries acordat la setmana passada, com a alternativa a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectava 450 treballadors de la planta que l'automobilística té a la Zona Franca, a Barcelona. L'empresa permetrà que, al llarg del 2008, els treballadors que ho decideixin s'hi puguin inscriure mantenint les mateixes condicions que els que ja ho estan, és a dir, amb indemnitzacions de 45 dies per any treballat fins un màxim de 10.000 euros. De moment, hi ha més de 100 treballadors apuntats, que abandonaran la planta a l'abril, quan deixarà de funcionar el tercer torn de fabricació de dos models de tot terrenys.

L'acord, assolit amb la mediació del Departament de Treball, dóna més flexibilitat laboral per afrontar les necessitats de la producció. Ara la multinacional vol buscar solucions a llarg termini per evitar excedents de personal i aposta per la contractació temporal, una mesura que no convenç els sindicats. Segons el secretari general de Comissions Obreres al comitè d'empresa, Javier Pacheco, s'han d'evitar les "reformes legals o les utilitzacions fraudulentes de la llei de contractació" que generen inestabilitat a les empreses i als llocs de treball.

Entre altres mesures, també s'ha acordat ampliar els dies que l'empresa pot aturar la producció d'alguns models, que passarà de 10 a 15 dies a l'any, o ampliar la producció d'alguns models de vehicles.
Anar al contingut