Línia de producció de la planta de Nissan a la Zona Franca (Reuters)
Línia de producció de la planta de Nissan a la Zona Franca (Reuters)
Barcelona

Nissan deixarà de fer dos models a Barcelona a partir de l'estiu

Tot i això, el futur de la planta i la feina dels 4.000 treballadors estan garantits

Actualitzat

La planta que Nissan té a la Zona Franca de Barcelona deixarà de fabricar, a partir d'aquest estiu, dos models: el Pulsar, al juny, i, un mes més tard, la furgoneta NV200 en la versió per a passatgers.

En el cas del Pulsar, segons ha explicat la multinacional japonesa en un comunicat, el model ha arribat al final del seu cicle de vida. Aquest vehicle va arribar al mercat amb una previsió de producció de 80.000 unitats l'any, però no se'n feien més de 30.000.

En el cas de la furgoneta, es continuarà fabricant com a vehicle comercial i, a partir del febrer, es començarà a produir una versió millorada de la versió elèctrica. Aquest nou model i l'augment de producció d'altres que es continuen fabricant a Barcelona garanteixen, segons Nissan, el futur de la planta i la feina dels seus 4.000 treballadors. 

El president de Nissan Europa, Paul Wilcox, ha explicat el per què d'aquestes decisions:

"Són fruit d'un canvi en la demanda de mercat dels clients europeus i d'una nova tendència que els porta a reforçar el seu lideratge en els segments dels vehicles elèctrics i els "crossovers."

La factoria de Nissan de Barcelona preveu acabar l'any fiscal, al març, amb una producció de poc més de 90.000 vehicles, inferior als 110.000 de l'any anterior i molt lluny dels 200.000 que havia aspirat a produir.

Anar al contingut