Madrid

Nintendo adverteix de possible fatiga ocular quan es juga amb la Nintendo 3DS

Nintendo ha començat a avisar els consumidors dels riscos de la tecnologia 3D, advertint de l'augment de la fatiga ocular i recomanant pauses freqüents durant els períodes de jocs. La companyia també ha decidit augmentar l'edat mínima recomanada per utilitzar el seu nou aparell, el Nintendo 3DS, fins als 6 anys.

Actualitzat
La tecnologia 3D de la propera portàtil de Nintendo sembla espectacular, però és cert que el seu consum ha de ser diferent al de la resta de dispositius habituals en 2D. Nintendo ha assumit la responsabilitat de conscienciar els usuaris sobre la seva utilització. La companyia ha emès un comunicat oficial a la seva pàgina web japonesa on informa sobre el consum responsable de l'aparell.

El principal objectiu de la companyia és prevenir la fatiga ocular i possibles danys en la vista. Nintendo explica que el consum 3D provoca una fatiga ocular més gran que els gràfics en 2D. Per aquest motiu l'empresa nipona recomana fer pauses cada 30 minuts. Aquesta freqüència temporal és inferior a l'habitual en les consoles tradicionals, en què la recomanació sol ser fer una pausa cada hora. Nintendo també recomana deixar de jugar immediatament si els usuaris detecten qualsevol signe de fatiga.

Els nens són una altra de les preocupacions de Nintendo. La companyia ha apujat l'edat mínima recomanada per al consum de la Nintendo 3DS. La salut ocular dels menors és més fràgil, per la qual cosa la fabricant japonesa recomana que els pares limitin el consum dels seus fills desactivant la funció 3D quan ho considerin oportú. En aquesta línia la companyia també anima els pares a utilitzar els controls per evitar l'accés dels menors a continguts no desitjats.

En el comunicat de Nintendo també s'explica als usuaris que la seva experiència en 3D pot variar depenent de les capacitats visuals de cada individu. La capacitat de captació de cada ull no sempre és igual, i per això la seva resposta davant la nova tecnologia pot variar d'un usuari a un altre.
Anar al contingut