El pati de butaques del Gran Teatre del Liceu, amb aforament reduït a la meitat (EFE/Marta Pérez)
El pati de butaques del Gran Teatre del Liceu, amb aforament reduït a la meitat (EFE/Marta Pérez)

Els detalls del primer tram de desescalada: sense teatre fora del municipi en cap de setmana

El DOCG publica els detalls del primer tram de la desescalada, que permet obrir els bars i restaurants fins a les 21.30 i no limita l'activitat a partir de les 18.00 només als sopars

Actualitzat

Aquest dissabte s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat els detalls de com serà el primer tram de la desescalada, que comença aquest mateix dilluns. I hi ha algunes novetats.

Com ja es va avançar dijous, la restauració podrà tornar a obrir les terrasses al 100%, tot i que a l'interior, l'aforament estarà limitat al 30%. L'horari d'obertura serà de 6 del matí a les 21.30. A partir de les sis de la tarda no només s'hauran de servir sopars.

El DOGC no recull l'excepció de poder sortir del municipi els caps de setmana per anar al teatre o al cinema.


La publicació al DOGC ha provocat confusió respecte a l'obertura de les sales de concert. Al Diari apareix publicat que aquestes sales han de seguir tancades, però el govern ha dit a TV3 que es tracta d'un error i que al llarg del cap de setmana hi haurà una rectificació. Així doncs, amb aquesta rectificació les sales de concert sí que podran obrir a partir de dilluns, amb les restriccions del 50% d'aforament, igual que a la resta del sector cultural.
 

El comerç es manté com fins ara, obert al 30%, i els centres comercials continuaran tancats.

També es mantenen el confinament de cap de setmana i el toc de queda.

D'altra banda, es recuperen les activitats extraescolars i les esportives, tot i que amb limitacions.
 

Reaccions de la cultura

Les restriccions en el món de la cultura han fet reaccionar de nou el sector. El món del teatre ha criticat que no es pugui fer una excepció quan el públic canvia de municipi els caps de setmana per anar a veure una obra. És el cas del festival Temporada Alta, de Girona.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
Anar al contingut