Assistents al concert, a primera fila
Els assistents han gaudit de dos dies de concerts sense mascareta ni distàncies (Reuters/Tingshu Wang)

Ni mascareta ni distància ni testos: festival a Wuhan amb 11.000 persones durant 2 dies

L'Strawberry Music Festival és un dels festivals musicals més importants de la Xina

Virgínia Arqué Nueno

La ciutat xinesa de Wuhan, considerada zona zero del coronavirus fa un any, ha recuperat aquest cap de setmana el seu festival més emblemàtic i el més multitudinari que se celebra al país: l'Strawberry Music Festival.

Dissabte només hi va haver 16 nous positius a tota la Xina, segons les autoritats (Reuters/Tingshu Wang)

Dos dies de concerts en directe, a l'aire lliure, per a onze mil assistents, que no havien de guardar distàncies de seguretat. La majoria, a més, no portava mascareta. Tampoc s'han fet tests d'antígens abans d'entrar.

Assistents cantant durant el concert
Fa un any, Wuhan va patir 76 dies de dur confinament domiciliari (Reuters/Tingshu Wang)

Els assistents han cantat i ballat durant hores, sense oblidar, però, l'any que han passat, com ha explicat en Gao Yuchen, de 23 anys i resident a Wuhan, que confia que a partir d'ara tot anirà a millor.

"L'any passat vam patir pel coronavirus. No ha estat fàcil arribar fins a aquí, fins a poder tornar a fer festivals de música com aquest. Aquí hem hagut de fer grans esforços i hem pagat un preu molt alt per combatre el virus. Per això estic molt emocionat de ser aquí."

Així és com s'han viscut dos dies de concerts sense parar, amb actuacions dia i nit.


Molts han vingut d'altres localitats només per participar al festival, com en Zhan Hongkai, de 29 anys i resident a Hebei:

"Hem vingut des de Hebei expressament per a aquest festival. És el primer cop que vaig a un concert com aquest. M'encanta aquest ambient."

Imatges de nit d'un concert, amb milers d'assistents
L'aforament estava limitat a 11.000 assistents (Reuters/Tingshu Wang)

Wuhan va viure l'any passat dos mesos i mig d'estrictes restriccions. S'hi van confinar 11 milions d'habitants per mirar de frenar l'expansió de la pandèmia.

Concert de dia
Hi ha hagut concerts dia i nit (Reuters/Tingshu Wang)

Ara, segons les autoritats, és una ciutat completament lliure de coronavirus. De fet, segons les últimes dades sanitàries fetes públiques, aquest dissabte només hi ha hagut 16 nous contagis a tot el país i divendres n'hi va haver 13. 

Des de l'inici de la pandèmia, s'han comptat a la Xina 102.530 casos de Covid i un total de 4.846 morts, segons la Universitat John Hopkins, que fa un recompte diari mundial. La majoria de víctimes mortals eren de Wuhan.

La Comissió Nacional de Salut xinesa assegura que ja s'han administrat 265 milions de vacunes a tot el país.

L'Strawberry Music Festival no es va poder celebrar l'any passat. Després de diversos ajornaments, es va acabar cancel·lant per la pandèmia.

Aquest any s'ha pogut recuperar, però amb restriccions en l'aforament. S'ha celebrat al Parc Botànic de Wuhan i hi han participat desenes de cantants i bandes musicals xineses.

Joves descansant entre concerts
El festival, que dura dos dies, és el més gran que es fa a l'aire lliure a la Xina (Reuters/Tingshu Wang)

No és l'únic festival celebrat a la Xina aquests dies. També hi hagut concerts en diverses ciutats xineses, inclosa la capital, Pequín. 

Els joves han agraït poder recuperar una certa normalitat prepandèmia (Reuters/Tingshu Wang)
ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Xina
Anar al contingut