El ministre d'Exteriors d'Uganda ignora la presidenta de la Comissió Europea en la seva salutació
El ministre d'Exteriors d'Uganda ignora la presidenta de la Comissió Europea en la seva salutació

Nou episodi masclista contra Ursula von der Leyen en una cimera europea

El ministre d'Exteriors d'Uganda saluda Charles Michel i Emmanuel Macron, però no la presidenta de la Comissió Europea

RedaccióActualitzat

Com si no existís. Així ha passat el ministre d'Exteriors d'Uganda davant la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, la màxima mandatària del braç executiu de la UE. Aquest nou episodi masclista recorda el que ja es va viure a Turquia, en l'anomenat Sofagate.

Les imatges, que s'ha fet virals, han passat en la cimera entre la Unió Europea i la Unió Africana a Brussel·les. Haji Abubaker Jeje Odongo, ministre ugandès, arriba per saludar el president de torn de la UE, Emmanuel Macron, el president del Consell Europeu, Charles Michel, i la presidenta de la Comissió.

Odongo saluda Charles Michel i Emmanuel Macron, però no Ursula Von der Leyen. La presidenta no diu res, però alça les celles.

Ha estat el president francès qui ha reaccionat i ha propiciat una salutació que ha costat d'arribar. El ministre s'ha quedat mirant Von der Leyen i finalment li ha fet un lleuger cop de cap. Gairebé imperceptible.


Charles Michel ha viscut tota la situació amb passivitat, una actitud que ja ha aixecat crítiques.

El ministre ugandès ha publicat poc després un missatge a Twitter amb una foto on només se'l veu amb Macron i Michel. En el missatge deia que l'havien rebut el president de França i el del Consell Europeu. Cap rastre de la dona que té més poder dins la Unió. El missatge ja ha estat esborrat.


Deu mesos després del Sofagate

El cas recorda al de l'abril del 2021, quan el president de Turquia va relegar Ursula von der Leyen a un sofà. Llavors es va conèixer com a Sofagate.


La presidenta de la Comissió va explicar poc després que s'havia sentit "sola i ferida, com a dona i europea".

ARXIVAT A:
Unió EuropeaMasclisme Ursula von der Leyen
Anar al contingut