L'anunci del diari novaiorquès contra Trump en les pauses dels Oscars

The New York Times: "La veritat és més important ara que mai"

RedaccióActualitzat

Després de set anys de no fer-ho, el diari "The New York Times" ha tornat a emetre una campanya publicitària a televisió. I ho ha fet a les pauses de la cerimònia dels Oscars. "La veritat és difícil. Difícil de trobar. Difícil de saber. La veritat és més important ara que mai", sentencia l'anunci. Aquesta ha estat la manera com el prestigiós diari nord-americà ha volgut defensar-se dels continus atacs de la Casa Blanca als mitjans de comunicació.

 

 

Un anunci senzill, de trenta segons. Sobre fons blanc s'hi projecten frases del que ha donat de si aquest primer mes d'administració Trump, que van recitant veus de noticiaris televisius. El diari novaiorquès defensa així el compromís de l'exercici del periodisme enmig de la guerra oberta que l'administració Trump manté amb la premsa, sector que s'ha entestat a deslegitimar. Tant és així que els representants de "The New York Times", entre altres mitjans, han estat vetats en algunes compareixences de l'administració nord-americana. I, és clar, Trump no se n'ha estat i quan ha sabut que el diari preparava un anunci que, tot i no citar-lo, parlaria d'ell... ha fet un tuit animant la publicació a invertir més en bon periodisme i no tant en anuncis.

Aquest enfrontament entre un mitjà de comunicació i l'administració Trump arriba, a més, el mateix cap de setmana en què el president nord-americà va decidir no assistir al tradicional sopar dels corresponsals que es fa cada any a la Casa Blanca.

Anar al contingut