Tarragona

Neutralitzen les taques de fuel a Tarragona, i Salvament Marítim es retira de la zona

A Tarragona, s'ha desactivat el pla d'emergències per contaminació marina que Protecció Civil havia activat a causa d'un vessament d'hidrocarbur al port de la ciutat. I és que els efectius de Salvament Marítim han aconseguit neutralitzar les tres taques de fuel de l'interior i l'exterior del port tarragoní, que amenaçaven les platges de la Pineda i de Salou, i s'han retirat de la zona. L'empresa Asfaltos Españoles SA (ASESA) s'ha fet responsable de la fuita, però ara s'investiga si les taques que hi havia fora tenen el mateix origen.

Actualitzat
L'empresa Asfaltos Españoles SA s'ha responsabilitzat de l'abocament a l'interior del port, produït per un error en una operació rutinària de neteja després d'un procés de càrrega, però no de l'abocament a l'exterior dels dics portuaris.

La sotsdelegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha explicat que estan prenent "mostres i dades per redactar-ne l'expedient informatiu, i definir si són dos abocaments diferents i si caldrà exigir-ne responsabilitats a l'empresa".

El president del port, Anton Burgasé, ha informat que l'activitat portuària no s'ha vist afectada per l'operatiu, que ha requerit l'activació del Pla Nacional de Contingència per Contaminació Marítima i el pla Camcat, de la Generalitat, per mantenir en alerta els equips d'emergència de Tarragona i Vila-seca.
Anar al contingut