Barcelona

Neus Munté veu gravíssim que Francesc Homs hagi de declarar al Tribunal Suprem dilluns

La consellera anuncia que deixarà l'escó al Parlament a l'octubre per complir amb el reglament d'incompatibilitats del Partit Demòcrata

RedaccióActualitzat

La portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, ha dit que la declaració de Francesc Homs al Tribunal Suprem, dilluns, és un fet gravíssim i que no s'imagina al banc dels acusats cap dels imputats pel 9-N ni tampoc Carme Forcadell. En declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Munté ha dit que és la primera vegada que passa un fet com aquest:

"És la primera vegada que un membre del govern, perquè era membre del govern quan es va produir el procés participatiu en el 9-N, haurà de declarar davant el Tribunal Suprem per haver contribuït a donar veu als ciutadans"

Munté lamenta la situació que estan vivint els membres del govern imputats

"Pensar en la situació actual d'Artur Mas o de les conselleres em sembla inaudit"

I afirma que estan "treballant en maneres de protegir el funcionariat si l'Estat reacciona contra ells".

La vicepresidenta també assegura que la societat catalana és madura i sabrà el que ha de fer per fer avançar el procés. La portaveu del govern admet que s'hauran de prendre algunes decisions, com ara pagar els impostos a l'Agència Tributària catalana, però que el govern no demanarà a la ciutadania que ho faci. Són declaracions a "El suplement" de Catalunya Ràdio. 

"Jo crec que estem davant d'una societat madura, d'una societat que coneix exactament què està succeint i quines són les respostes que estem tenint al nostre plantejament democràtic per part de l'Estat, que és en tota una altra línia. Més que demanar a la ciutadania, el que farem és explicar-nos molt i molt bé"

Munté ha refredat la proposta de la diputada de la CUP de fer vagues generals per impulsar el procés. Segons la consellera, aquest tipus de protesta és més pròpia de conflictes laborals, i ha apostat per altres formes de mobilització més transversals.

"La vaga general pot quedar molt circumscrita a un àmbit molt determinat, són més interessants les mobilitzacions transversals"

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha anunciat que deixarà l'escó de diputada quan es reiniciï el curs parlamentari el mes d'octubre, per complir amb el reglament d'incompatibilitats del Partit Demòcrata Català.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut