Barcelona

Neus Munté reconeix que l'executiu no té del tot garantida l'estabilitat parlamentària

La consellera de la Presidència comanda una de les tres grans àrees en què s'ha estructurat el govern, de la qual depenen les conselleries de Salut, Ensenyament i Cultura

RedaccióActualitzat

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha defensat la possibilitat d'una pròrroga dels pressupostos per a aquest any, en cas que el nou govern no tingui prou suport parlamentari per aprovar-ne de nous.

En una entrevista a "Els matins", Munté ha assegurat que, amb pròrroga pressupostària, es podria aplicar la primera part del pla de xoc social i reforçar les àrees d'especial interès que contempla: la pobresa infantil, la pobresa energètica i les situacions d'emergència habitacional.

Malgrat l'acord entre Junts pel Sí i la CUP, la consellera admet que l'executiu no té del tot garantida l'estabilitat parlamentària necessària per a l'aprovació de nous pressupostos:

"Els pressupostos dependran, entre d'altres coses, de l'estabilitat parlamentària. Ara és molt important aconseguir una estabilitat parlamentària i se n'ha parlat clarament amb la CUP."

Munté ha assegurat que el govern de la Generalitat continuarà exigint a l'Estat que els fons de liquiditat arribin puntualment i ha aclarit que el FLA és un instrument que dóna un marge d'oxigen per fer els pagaments:

"El FLA ens dóna oxigen per fer pagaments, però no és una mesura negociadora."

En l'àrea de Salut, una de les que queden englobades dins de les competències de la conselleria de la Presidència, Neus Munté ha defensat la figura del nou conseller de Salut, Toni Comin, de qui diu que és un bon coneixedor dels aspectes sanitaris i que s'ha envoltat d'un equip sensible al departament.

Per a la consellera és un prioritat la reducció de les llistes d'espera, però reconeix que no es podrà treballar en aquest sentit fins que no hi hagi nous pressupostos. I ha anunciat que tot indici de recuperació i millora econòmica anirà al servei dels departaments de Salut i Ensenyament.

Incòmoda per haver sonat com a substituta de Mas

La nova consellera de la Presidència ha reconegut que les darreres setmanes s'ha sentit incòmoda per com s'ha parlat d'ella com a possible substituta del president Artur Mas. Munté ha dit que el seu nom ha estat sobre la taula com el d'altres independents o persones d'altres formacions que formen part de Junts pel Sí, però ha defensat que Carles Puigdemont és el millor per continuar la tasca d'Artur Mas.

Munté també ha lamentat la confrontació de les darreres setmanes i ha assegurat que està en la voluntat de tots restablir els ponts de comunicació i la confiança entre Junts pel Sí i la CUP:

"Tots hem patit, tots hem demanat perdó per aquests moments de negociació i per posar el procés, en alguns moments, en situació molt complicada."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut