Barcelona

Neus Munté: "No hi ha marge per desobeir l'objectiu de dèficit"

La portaveu del govern considera que l'acord d'estabilitat parlamentària ha d'obligar la CUP a negociar els pressupostos

RedaccióActualitzat

La portaveu del govern, Neus Munté, ha defensat aquest dimarts els pressupostos presentats la setmana passada per Oriol Junqueras. Munté ho ha fet després de la reunió del consell executiu, i ha afegit que no es pot plantejar no fer cas de l'objectiu de dèficit marcat pel ministre Cristóbal Montoro, tal com ha demanat la CUP:

"Parlar d'un incompliment d'aquest objectiu ens posa en una situació francament complicada, perquè aleshores qui finançarà aquest dèficit de més? El que no farem de cap de les maneres és traslladar això als proveïdors de la Generalitat, i per proveïdors s'entenen tant entitats com hospitals, per exemple, com ajuntaments. Això no pot ser, aquí el marge no existeix."

Munté ha assegurat que els pressupostos "donen resposta" a l'acord signat amb la CUP, perquè contempla les estructures d'estat, les situacions d'emergència social, l'acció exterior o la participació ciutadana. Munté ha insistit que el govern vol negociar els pressupostos, però s'ha queixat que amb l'esmena a la totalitat que té intenció de presentar la CUP això és converteix en impossible:

"L'acord d'estabilitat parlamentària no és en cap cas un xec en blanc, no ho és, però sí que vincula les dues parts, i aquesta vinculació entenem que és la que ha de permetre que aquests pressupostos superin el debat a la totalitat i es puguin començar a discutir."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut