Madrid

Lloveras, Elena, Batlle i caps d'Unipost, entre els testimonis del judici

També serà el torn del mosso d'esquadra Albert Donaire, coordinador de Mossos per la Independència, que va denunciar amenaces a casa seva la setmana abans d'anar a declarar

Actualitzat

A diferència dels últims dies, en què el Tribunal Suprem ha citat molts testimonis, aquest dimecres en declaren 9. L'últim a sumar-se al llistat és Albert Batlle, ex-director general dels Mossos d'Esquadra, que ho havia de fer aquest dimarts, però que no ha comparegut per un error en la citació.

Batlle va rebre dues citacions al Suprem, per aquest 23 d'abril i per dijous, 25 d'abril, i, posteriorment, l'anul·lació de la segona, per la qual cosa va interpretar que no se'l citava aquesta setmana. Finalment, Manuel Marchena ha citat aquest dimecres l'ex-director general dels Mossos, que va plegar dos mesos i mig abans del referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

Entre els testimonis, destaquen l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena.

Abans declararan l'expresident, l'exdirector financer i un extreballador d'Unipost.

També serà el torn del mosso d'esquadra Albert Donaire, coordinador de Mossos per la Independència, que va denunciar amenaces a casa seva la setmana abans d'anar a declarar. Donaire ha demanat poder declarar en català.

A la tarda només es preveuen dos testimonis: l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé i la cap del Gabinet de Relacions Externes i Protocol, Anna Teixidó.

 

 

El testimoni del conseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch, ha quedat finalment anul·lat després que hi ha renunciat Andreu Van den Eynde, l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva.

 

Ordre del dia de dimecres

Matí

-Xavier Barragan, exdirector financer d'Unipost
-Antón Raventós, expresident d'Unipost
-Rafael Ramírez, exempleat d'Unipost
-Albert Donaire, mosso d'esquadra. Coordinador de Mossos per la Independència (ANC)
-Joan Ignasi Elena, exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum
-Neus Lloveras, expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència
-Albert Batlle, ex-director general dels Mossos d'Esquadra

Tarda

-Jordi Solé, eurodiputat d'ERC present a la concentració de la Conselleria d'Economia el 20S
-Anna Teixidó, cap del Gabinet de Relacions Externes i Protocol del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut