La seu de Netflix a Hollywood, Los Angeles (Reuters)
La seu de Netflix a Hollywood, Los Angeles (Reuters)

Netflix instal·larà a Madrid el seu primer centre de producció audiovisual a Europa

L'empresa vol potenciar els continguts en castellà i calcula que donarà feina a 13.000 persones

RedaccióActualitzat

Netflix instal·larà a Madrid el seu primer centre de producció a Europa.

La plataforma de continguts audiovisuals ha anunciat aquest dimarts que s'instal·larà a l'anomenada Ciudad de la Tele, al municipi madrileny de Tres Cantos, propietat de l'empresa espanyola Grupo Secuoya.

Allà, a partir del setembre, ocuparà tres platós de 1.200 metres quadrats cadascun per realitzar-hi la producció de continguts originals -sèries, pel·lícules i documentals- en castellà.

En un comunicat, l'empresa ha explicat que aquesta decisió "reflecteix un augment de la inversió de Netflix a España" i donarà feina a "més de 13.000 persones entre repartiment, equip i extres".

També que aquest 2018 té previst produir a Espanya "20 produccions originals".

El vicepresident i responsable de produccions internacionals de Netflix, Erik Barmack, ha declarat que aquesta seu de producció a Madrid "crearà noves oportunitats per al talent increïble que hi ha a Espanya i ,alhora, demostrarà el nostre compromís amb la producció de contingut original a tot Europa".

 

Nascuda als Estats Units, la plataforma de sèries i pel·lícules Netflix té actualment uns 130 milions de subscriptors en uns 190 països.

La seu central de Netflix per a Europa, el Pròxim Orient i l'Àfrica és a la ciutat holandesa d'Amsterdam, però la de Tres Cantos serà la primera seu de producció a Europa.

El ministre de Cultura, José Guirao, ha valorat molt positivament aquesta decisió de Netflix: "La notícia és un motiu d'alegria i satisfacció pel que suposarà per a tota la indústria audiovisual espanyola", ha dit.

Anar al contingut