Els subscriptors hauran de tenir "més control sobre qui pot accedir al seu compte"

Netflix explica punt per punt la prohibició de compartir comptes a partir d'ara

La companyia assegura que hi ha 100 milions de llars que comparteixen comptes, i això redueix la capacitat de fer sèries i pel·lícules

Redacció / AgènciesActualitzat

S'han acabat les explicacions a mitges i les versions contradictòries. Si la setmana passada Netflix anunciava la fi dels comptes compartits i matisava la informació poc després, aquest dimecres la companyia ha decidit deixar les giragonses i explicar clarament com funcionarà a partir d'ara a Espanya.

"Sabem que hi ha molta confusió", han assegurat la companyia en la confirmació que a partir d'aquest dimecres s'acaben els comptes compartits entre diferents llars. "Des d'avui veuràs noves funcions amb què podràs controlar millor el teu compte", explica la companyia.

Així, els subscriptors hauran d'establir la ubicació principal del compte a través de la connexió del dispositiu o l'aplicació a una adreça IP. "Ajudarem els subscriptors a configurar-la perquè puguin utilitzar el seu compte de Netflix totes les persones que visquin a casa seva", asseguren.

A més, els propietaris del compte podran controlar qui el fa servir, a través d'una nova pàgina anomenada "Gestionar l'accés i els dispositius".

D'altra banda, als que comencin a utilitzar el seu propi compte de pagament se'ls permetrà traslladar el seu perfil conservant les recomanacions personalitzades, l'historial de visionat, la llista o els jocs guardats.

Qui comparteixi casa pot compartir Netflix, però no amb altres persones (Pexels / Karolina Grabowska)

Sobre l'ús de la plataforma durant els viatges, asseguren que, "com sempre, els subscriptors podran veure Netflix als dispositius personals o iniciar sessió en un altre televisor (en un hotel o un lloguer de vacances, per exemple)".

Pel que fa als subscriptors extra, qui tingui un pla Estàndard o Prèmium en països com el Canadà, Espanya, Nova Zelanda o Portugal podrà afegir "subcomptes" per a dues persones com a màxim amb les quals no convisquin. Cadascun dels subcomptes tindrà un perfil, recomanacions personalitzades, nom d'usuari i contrasenya propis, a un cost addicional de 5,99 euros al mes per persona en el cas d'Espanya.
 

Tot per, diuen, augmentar la creació de sèries i pel·lícules

Les novetats les ha detallat la directora d'innovació de producte de la plataforma, Chengyi Long, en un comunicat en què assegura que actualment "hi ha més de 100 milions de llars que comparteixen compte, cosa que redueix la nostra capacitat d'invertir en la creació de grans històries a través de sèries i pel·lícules de la màxima qualitat".

"Sempre hem facilitat a les persones que viuen sota un mateix sostre l'ús compartit del compte de Netflix amb funcions com els perfils i el visionat en diverses pantalles. Tot i que han tingut un èxit enorme, també han provocat alguna confusió sobre quan i com pots compartir Netflix", ha indicat.


Solucions provades a Llatinoamèrica

El pla que ara es comença a aplicar aquí es basa en les solucions provades durant l'últim any en comptes compartits a Llatinoamèrica, tal com ha confirmat la companyia.

Així, a partir d'aquest moment, els subscriptors hauran de tenir "més control sobre qui pot accedir al seu compte" de Netflix, que "està dissenyat per a una sola llar" i per a les persones que hi viuen, remarca la nota.

Amb aquestes novetats, els subscriptors podran controlar qui utilitza el seu contracte. "Era el principal objectiu", assegura l'empresa en el document d'aclariments.

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut