Netflix és la plataforma en què més comptes es comparteixen, segons un estudi recent (Pexels)

Netflix anuncia com controlarà els comptes compartits i ho matisa hores després

Ja no parla de bloquejar comptes, i explica que enviarà codis de verificació als titulars perquè n'autoritzin l'ús fora de la llar

Redacció/AgènciesActualitzat

Rectificació de Netflix poc després d'anunciar l'estratègia que seguirà per limitar els comptes compartits. 

La plataforma de streaming de sèries i pel·lícules està decidida, com ja havia avançat, a posar fi als comptes compartits des de diferents domicilis. A l'estiu, per exemple, va començar a cobrar un import addicional per compartir comptes en tres països: Costa Rica, el Perú i Xile.

Segons les noves condicions d'ús que havia publicat fa dos dies, això implicaria bloquejar els comptes que no es connectin freqüentment i des del wifi del propietari.

Ara, aquestes condicions han canviat i Netflix ja no parla de bloquejar comptes, sinó d'enviar un codi de verificació al telèfon o el correu electrònic del titular, que tindrà 15 minuts per introduir-lo i confirmar que autoritza l'ús del dispositiu.

Aquesta petició de verificació es faria quan s'accedeixi "de manera persistent" a un compte des de fora de la llar del titular.

La companyia es fixarà en la IP per rastrejar si els dispositius són a la mateixa llar (Pexels)

En canvi, deixa clar que no farà cap verificació "mentre el dispositiu que es fa servir per veure Netflix utilitzi la connexió a internet de la llar del titular del compte".

Per saber des d'on es connecten els usuaris, Netflix utilitza informació com les adreces IP, els identificadors dels dispositius i l'activitat del compte.

Abans d'entrar a fer aquesta explicació, Netflix obre l'apartat d'informació sobre comptes compartits remarcant: "Un compte de Netflix està destinat a persones que viuen en una mateixa llar."

I tot seguit afegeix: "Les persones que no visquin a casa teva hauran d'utilitzar el seu propi compte per veure Netflix."


No cal codi per viatjar

Així, si primer havia explicat que en iniciar sessió des de fora de la ubicació original l'usuari es podria trobar que no pot reproduir Netflix, ara diu que els titulars o les persones que hi conviuen no haurien d'haver de verificar el dispositiu. 

Això només podria passar, afegeixen, "si et trobes fora de la llar Netflix durant un període prolongat".

A més, Netflix ja no parla d'haver de sol·licitar un codi temporal per accedir a la plataforma durant set dies.


Qui més qui menys comparteix compte

Tots els usuaris de plataformes de contingut audiovisual per streaming fan ús de comptes compartits, en més o menys mesura, però Netflix és on més comptes es comparteixen.

En concret, un 61% d'usuaris afirmen que ho fan i només un 39% diuen que no ho fan, segons l'estudi Baròmetre TV-OTT de Barlovento, publicat ara fa dues setmanes.

La mesura arriba després de mesos sobre especulacions al voltant dels comptes compartits (Pexels)

Si la plataforma acabés amb la pràctica dels comptes compartits, el 58% dels usuaris afirmen en el baròmetre que finalitzarien la subscripció, davant d'un 14% que pagarien un extra per poder seguir utilitzant el servei en les mateixes condicions, un 14% que pagarien una subscripció pròpia amb les mateixes característiques amb què ja compten i l'11% que s'abonarien a la subscripció amb publicitat perquè és més barata.


Mesos d'especulacions

Fa mesos que la companyia anticipa un canvi en l'ús dels comptes compartits per limitar aquells d'usuaris que no convisquin a la mateixa llar, conscient que és molt habitual que es comparteixin amb amics de fora del nucli familiar.

Ja al mes d'octubre, durant la presentació dels resultats financers del tercer trimestre, la companyia va confirmar els plans de portar el cobrament addicional de Xile, Costa Rica i el Perú a més països el 2023.

De fet, considera que serà un dels pilars del seu creixement, malgrat que a ningú se li escapa que és una aposta arriscada.

 

ARXIVAT A:
Televisió
Anar al contingut