Una manifestant amb el lema "els trans negres importen", aquest dimecres a Los Ángeles (Reuters)

Netflix, en el punt de mira de la comunitat trans dels EUA per les bromes d'un còmic

David Chapelle emet en un especial opinions que alguns veuen transfòbiques, i treballadors de Netflix reclamen que s'adverteixi que el programa pot ofendre

Redacció Actualitzat
TEMA:
LGTBIQ+

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres davant la seu central de Netflix a Los Angeles, als Estats Units, per protestar contra un programa protagonitzat pel monologuista i actor Dave Chapelle.

El monologuista i actor Dave Chapelle, fa 2 anys a Washington en rebre el premi Mark Twain (Reuters)

En el programa, l'especial "The Closer", penjat fa 15 dies a la plataforma de vídeo en línia, Chapelle emet opinions que la comunitat transgènere dels EUA ha interpretat com a ofensives.

El centenar de manifestants, entre els quals hi havia un grup de treballadors de Netflix, han exhibit eslògans com "L'odi no és divertit", "Black Trans Lives Matter" ("Les Vides Negres Trans Importen") o "Hateflix" ("Odi-flix").

Concentració en protesta contra el programa "The Closer", aquest dimecres a Los Angeles (Reuters)

La pell "molt fina"

Al davant s'hi han trobat amb una petita contraprotesta amb cartells amb lemes com "Les bromes són divertides" o "Apreneu a riure-us de vosaltres mateixos".

Un manifestant davant d'un contramanifestant amb una pancarta amb el lema "Les bromes són divertides", aquest dimecres a Los Angeles (Reuters)

 

En el programa, Chapelle diu que les persones trans tenen la pell "molt fina", i expressa suport a l'escriptora J.K. Rowling, que defensa un feminisme que no inclogui els transsexuals.

Les bromes de Chapelle han provocat un petit terratrèmol dins de Netflix, amb protestes de treballadors i filtracions sobre el cost de "The Closer", més de 20 milions d'euros.

L'empresa intenta defensar-se

El director de continguts de Netflix, Ted Sarandos, va reaccionar defensant la llibertat creativa als seus programes, dient que sempre hi haurà algú que es queixarà i assegurant que el programa de Dave Chapelle no "ha creuat cap línia":

"No permetem títols que incitin l'odi i la violència, i no creiem que "The Closer" creui aquesta línia".

L'empresa va matisar posteriorment aquestes declaracions, donant suport a la concentració de protesta i dient que entenien que el programa va fer un "mal profund" a algunes persones.

Els treballadors revoltats no reclamen que es retiri "The Closer" de la plataforma, però sí que s'adverteixi en pantalla que el contingut pot ofendre les persones trans.

També que l'empresa contracti membres d'aquest col·lectiu per treballar tant al darrere com al davant de les càmeres.

 

 Un manifestant amb un cartell amb el lema "Hateflix" ("Odi-flix"), aquest dimecres a Los Angeles (Reuters)
ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut