Barcelona

Nestlé retira a Espanya tortel·linis i raviolis de Buitoni en trobar-hi traces de carn de cavall

La multinacional ha anunciat la retirada dels tortel·linis i els raviolis de pasta Buitoni farcida amb carn de vedella, perquè hi ha trobat rastres d'ADN de cavall superiors a un 1%.

RedaccióActualitzat
Nestlé retira productes de pasta farcida amb carn de vedella d'Espanya i d'Itàlia, perquè contenen carn de cavall. En un comunicat, la multinacional de l'alimentació ha anunciat que ha trobat rastres d'ADN de cavall superiors a un 1% als raviolis i tortel·linis de vedella de la marca Buitoni.

Nestlé, propietària de Buitoni, subratlla que aquest fet no suposa cap problema de seguretat alimentària, però sí d'etiquetatge incorrecte. Per tant, retira voluntàriament els tortel·linis i els raviolis Buitoni a Itàlia i Espanya i els substitueix per un altre producte amb un farciment —confirmat per les proves d'ADN— de carn de vedella. La multinacional també constata que les lasanyes a la bolonyesa Gourmandes, un producte congelat de carn per a empreses de càtering, també es retira de la venda pel mateix motiu. La policia italiana ha inspeccionat la seu de Nestlé a Milà després de la retirada.

El gegant alemany de la distribució Lidl també ha anunciat que retira de la venda a Suècia, Finlàndia, Dinamarca i Bèlgica plats de carn que contenen cavall.

El descobriment de carn de cavall en productes etiquetats com a carn de vedella va començar a Irlanda el mes passat i afecta una dotzena de països. Entre altres productes, hi estan implicades les lasanyes de la marca Findus, comercialitzades a França, i hamburgueses dels supermercats espanyols Ahorramás i Eroski.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut