Olesa de Montserrat vibra amb l'actuació de Chanel a Eurovisió

1.400 persones han seguit al teatre de La Passió d'Olesa la gala d'Eurovisió, en què la cantant i ballarina catalana ha obtingut la tercera posició, la millor d'Espanya en 27 anys

RedaccióActualitzat

Nit de nervis i celebracions a Olesa de Montserrat, la població on viu Chanel, la cantant i ballarina catalana que ha representat aquest dissabte Espanya al festival d'Eurovisió i que ha aconseguit el millor resultat dels últims 27 anys.

Chanel, que es va escollir com a representant d'Espanya al Benidorm Fest, va néixer a l'Havana fa 31 anys, però viu a Olesa de Montserrat des dels 4. I és precisament aquí on família, amics i veïns s'han agrupat per seguir la gala en directe: 1.400 persones han seguit el festival d'Eurovisió des del teatre de La Passió.

Hi ha hagut nervis, sobretot perquè les enquestes i la reacció dels eurofans ja deien que Chanel podria quedar entre els deu primers.

Així s'ha viscut des d'Olesa el moment en què Chanel ha actuat a Torí:


Per donar el tret de sortida a l'esdeveniment s'ha organitzat un acte previ amb intervenció de familiars; des de l'escenari ha parlat també Leonor Bergé, l'àvia de Chanel, que ha recordat que ella sempre feia broma que portaria les maletes a la seva neta quan fos famosa. "Em sento contenta, feliç i orgullosa", ha dit.

L'àvia de Chanel li ha dedicat unes paraules des d'Olesa (CCMA)
Balls i expectació màxima durant la gala d'Eurovisió (Europa Press)

La catalana d'Olesa de Montserrat Chanel ha actuat la desena i ha defensat el tema "SloMo", una cançó de ritmes llatins i amb una coreografia estudiada al mil·límetre que no deixa indiferent. El repte és ballar i no quedar-se sense alè per poder cantar. Però Chanel i el seu equip fa mesos que treballen per no defraudar.


La cançó es va escriure originàriament per a Jennifer Lopez i Chanel compta, precisament, amb un dels seus coreògrafs com a director artístic, el nord-americà Kyle Hanagami, que també ha treballat amb artistes com Britney Spears o Black Eyed Peas.

El teatre La Passió d'Olesa, ple a vessar (CCMA)

Una nit amb la mirada posada també a Ucraïna

La 66a edició del festival d'Eurovisió s'ha celebrat a la localitat italiana de Torí, després que l'any passat Itàlia guanyés Eurovisió amb el rock del grup Maneskin, que va ser catapultat gràcies al vot popular.

Aquest any, el vot popular, que comptava un 50%, també ha capgirat els resultats i ha proclamat finalment com a vencedora Ucraïna, en plena invasió russa. 

Les cases d'apostes ja pronosticaven la victòria d'Ucraïna, seguida de Suècia, el Regne Unit, Itàlia i Espanya.

La gala d'Eurovisió, una festa al teatre d'Olesa (CCMA)
ARXIVAT A:
Festival d'Eurovisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut