Alumnes de l'Isca Academy, a Exeter, al Regne Unit
Alumnes de l'Isca Academy, a Exeter, al Regne Unit
Exeter

Nens amb faldilla a escola: la protesta pels pantalons curts s'estén als uniformes

La política d'uniformes d'una escola britànica permet a les noies anar amb faldilla o pantalons llargs, mentre que els nois només tenen una opció, la dels pantalons llargs

RedaccióActualitzat

Als homes a la feina amb faldilla perquè no els deixen anar-hi amb pantalons curts s'hi ha sumat una nova protesta: la d'uns estudiants britànics. 30 alumnes de l'Isca Academy, a Exeter, han anat a classe amb faldilla per rebel·lar-se contra l'estricta normativa d'uniformes que no els deixa dur pantalons curts, tot i que dimecres va ser el dia de juny més calorós des del 1976 al Regne Unit.

Segons informa la BBC, la revolta va començar després que se'ls denegués modificar l'uniforme. Els estudiants expliquen que la cap del professorat els va suggerir la idea d'anar-hi amb faldilla, però no de forma seriosa. I dit i fet: a alguns els l'ha deixat la germana, a d'altres, una amiga o la nòvia.

 

Aimee Mitchell, la cap del professorat, assegura a Devon Live: "Els pantalons curts no formen part de l'uniforme masculí i no m'agradaria fer cap canvi sense consultar estudiants i famílies. Com que ara està baixant la temperatura, em complaurà considerar el canvi en un futur."

Una de les mares, Claire Reeves, es mostra orgullosa per la protesta escolar: "Em sento extremadament orgullosa perquè hagin defensat els seus drets. La gent sempre parla d'igualtat entre homes i dones i els uniformes escolars no haurien de ser diferents."

L'uniforme a l'Isca Academy permet a les noies anar amb pantalons llargs o faldilla, en canvi els nois només tenen l'opció dels pantalons llargs.

Després que la protesta hagi esdevingut viral, el mitjà local "Devon Live" explica que els alumnes han decidit anar cada dia amb faldilla fins que l'escola no canviï de política.

Les noies de l'escola han donat suport a la protesta de forma entusiasta, tal com es pot veure en aquest vídeo.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut