Neixen per primer cop tortugues babaues a la Platja de Castelldefels

Un centenar de tortugues han arribat al mar i el CRAM n'ha recollit diversos exemplars per fer el seguiment de la seva salut

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge ha portat una agradable sorpresa a la platja de Castelldefels. Hi han nascut les primeres tortugues babaues de la temporada. És el primer cop que es documenta un niu d'aquesta espècia a Castelldefels.

Cap a les 11 del matí una senyora que passejava ha trucat al Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) alertant que multitud de tortuguetes corrien cap al mar, amb la platja plena de gent.

 

 

Al vespre, els veterinaris del CRAM encara hi han trobat exemplars acabats de neixer. Sortien d'entre la vegetació de les dunes. Totes les han trobades en llocs diferents i separats, així que no saben on està el niu.

Els ous tarden uns 60 dies a eclosionar, i això significa que la seva mare va fer la posta una nit d'inicis del mes d'agost, en plena temporada turística i ningú se'n va adonar.

Des del CRAM creuen que la majoria d'aquestes gairebé 100 tortugues que han sortit al matí han pogut arribar al mar. Les que estan trobant els especialistes, se les enduran al centre del Prat de Llobregat per fer un seguiment de la seva salut i també un estudi genètic que permeti saber més coses sobre l'espècie. 

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut