La Lydia i en Timothy Ridgeway tenen el rècord de ser els nadons que més temps han passat com a embrions
La Lydia i en Timothy Ridgeway tenen el rècord de ser els nadons que més temps han passat com a embrions

Neixen la Lydia i el Timothy, els bessons d'uns embrions congelats fa 30 anys

Després de passar tres dècades conservats en una proveta a prop de -200 ºC, els dos bessons concebuts l'abril del 1992 van néixer fa tres setmanes a Tennessee

Actualitzat

Lydia Ann i Timothy Ronald Ridgeway van néixer el 31 d'octubre passat a Knoxville, Tennessee, als Estats Units. Feia més de 30 anys que els dos bessons esperaven aquest moment: la Lydia i en Timothy van ser concebuts el 22 d'abril del 1992.

La mare dels nadons, Rachel Ridgeway, tenia només tres anys quan els van concebre i el pare, Philip, en tenia cinc.

Hi ha poca informació sobre la història de la Lydia i en Timothy com a embrions. En el moment de la concepció, la mare biològica tenia 34 anys, i el pare biològic, 50. Just després, els van congelar.

Durant tres dècades s'han conservat en una proveta plena de nitrogen líquid a gairebé 200 ºC sota zero. Els embrions van passar 15 anys en una clínica de fertilitat de la Costa Oest i 15 més al laboratori de Southeastern Fertility, un centre de Knoxville associat a l'NEDC.

La Rachel i en Philip, amb la Lydia i en Timothy just després del part
La Rachel i en Philip, amb la Lydia i en Timothy just després del part (EFE / National Embryo Donation Center)

Els nadons més vells nascuts mai

El Centre Nacional de Donació d'Embrions (NEDC, segons les sigles en anglès) els ha proclamat els nadons que han passat més temps com a embrions abans de néixer.

Tot i que no hi ha dades oficials sobre el temps que els embrions estan congelats, no es té constància de cap cas en què passessin tants anys entre la concepció i el naixement.

Fins ara, aquest curiós rècord el tenia Molly Gibson, nascuda el desembre de 2020 d'un embrió que havia passat 27 anys congelat. Fa dos anys, la Molly va superar el rècord que tenia la seva germana Emma, que va néixer d'un embrió que havia estat congelat durant 24 anys.

Totes dues van néixer a Tennessee, en un procés gestat també al Centre Nacional de Donació d'Embrions, una organització cristiana especialitzada en fecundació in vitro que assegura que ha ajudat a néixer 1.263 nadons a partir d'embrions, segons un comptador que hi ha a la seva web.

No cal ser cristià per poder adoptar embrions a l'NEDC, però en les normes sí que s'especifica que cal ser "una parella formada per un home genètic i una dona genètica que portin un mínim de tres anys casats", entre altres requisits.

Philip i Rachel Ridgeway, amb els dos nadons, ja a casa
Philip i Rachel Ridgeway, amb els dos nadons, ja a casa (EFE / National Embryo Donation Center)

Una família cristiana de Portland

"En certa manera, són els nostres fills més grans, tot i que són els nostres fills més menuts", ha dit Philip Ridgeway a la CNN sobre els bessons.

En Philip i la Rachel Ridgeway viuen a Portland, a Oregon. A més de la Lydia i en Timothy, tenen quatre fills més, de vuit, sis, tres i un any.

De profundes conviccions cristianes, en Philip i la Rachel es van interessar per l'adopció d'embrions quan ja tenien tres fills, segons han explicat a la web de l'associació evangèlica The Gospel Coalition.

L'abril de 2020, quan ja s'havien decidit a adoptar un embrió, ella va descobrir que tornava a estar embarassada. La Miriam va néixer el desembre d'aquell any. "Quan diem a la gent que ja tenim quatre fills ens miren de manera estranya, com dient ‘per què ho feu?'", explica la Rachel.

A l'hora de buscar un embrió, van interessar-se especialment pels que portaven més temps congelats:

Rachel: "No ens importa la genètica ni la històrica. Volíem els menys desitjats."

Timothy: "No buscàvem particularment els embrions que haguessin passat més temps congelats de tot el món, senzillament volíem els que feia més que esperaven."

La clínica Southeastern Fertility va descongelar cinc embrions, dos dels quals no eren viables. Quan el metge va ensenyar a la Rachel la imatge dels tres embrions restants, va recomanar-li transferir-ne només dos pel risc de tenir un embaràs amb problemes.

"M'acabes d'ensenyar una foto dels meus tres fills. Els he de tenir tots", va respondre Rachel Ridgeway entre llàgrimes, tal com ella mateixa ha declarat a la CNN.

A principis de març, més de 29 anys després d'haver estat congelats, se li van implantar tots tres embrions. Finalment, només dos van tirar endavant. En el moment de néixer, la Lydia va pesar 2,6 quilos, i, en Timothy, 2,9.

Els dos bessons, just després de néixer, el 31 d'octubre passat a Tennessee
Els dos bessons, just després de néixer, el 31 d'octubre passat a Tennessee (EFE / National Embryo Donation Center)

 

ARXIVAT A:
SalutCiència
Anar al contingut