Es tem que ja no quedi cap individu de l'espècie en llibertat (Ramon Cugat/Zoo de Barcelona)

Neixen al Zoo de Barcelona 4 polls de faisà d'Edwards, una espècie en perill d'extinció

Fa més de 20 anys que no se'n veu cap en llibertat al Vietnam, al seu hàbitat natural

Al Zoo de Barcelona van néixer aquest abril 4 pollets de faisà d'Edwards, una espècie endèmica del Vietnam en perill crític d'extinció. De fet, es creu que potser ja s'ha extingit en el seu hàbitat natural perquè des de l'any 2000 no se n'ha vist cap exemplar en llibertat.

Actualment, la població mundial de faisà d'Edwards no arriba als 300 exemplars: 124 mascles, 108 femelles i 47 individus que encara no han estat sexats. Tots viuen en zoos, parcs o reserves naturals protegits.

La pèrdua del seu hàbitat, la caça i la defoliació provocada per la guerra del Vietnam els han posat a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conversació de la Natura.


Comptant les 4 noves cries, al Zoo de Barcelona ja n'hi ha 6. El parc participa en un projecte europeu per facilitar la reproducció d'espècies en perill, el programa EAZA Ex-situ Programme (EPP), que està coordinat per l'Associació Europea de Zoos i Aquaris.

L'EAZA col·labora amb l'ONG VietNature i l'Associació Mundial per als Faisans per tornar a introduir l'espècie a la natura el 2029, en una reserva del Vietnam de més de 700 hectàrees.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut