L'Hospitalet de Llobregat

Neixen 4 polls de falcó pelegrí al terrat de l'hotel Hesperia de l'Hospitalet

El projecte de reintroducció d'aquesta espècie a Barcelona i el seu entorn, que va començar fa 20 anys, ha aconseguit 9 parelles nidificants i 22 pollets

Actualitzat

Un equip de biòlegs i ornitòlegs s'ha enfilat aquest dissabte fins a dalt de tot d'un dels hotels més alts de l'Hospitalet de Llobregat, a 107 metres d'altura, amb l'objectiu d'anellar els pollets de falcó pelegrí que han nascut al terrat. Fa deu anys hi van instal·lar una caixa niu i, per primer cop, una parella de falcons ha trobat la caixa i l'ha triada per criar.

 

 

El falcó pelegrí nidifica a cingles i penya-segats, però a les ciutats canvia les parets naturals pels edificis més alts. A la ciutat -explica Sergi Garcia, de l'Associació Galanthus- "hi troba refugi, hi troba llocs per criar-hi i també hi troba molta abundància de menjar, que en el seu cas són els coloms. La seva presència afavoreix els ecosistemes urbans".

 

 

A Barcelona, el falcó pelegrí hi havia viscut fins que el 1973 en van matar l'última parella que hi quedava. Fa 20 anys, el 1999, un grup de biòlegs, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, es va proposar reintroduir aquesta espècie de rapinyaire a la ciutat. Ara ja es pot dir que la reintroducció ha estat un èxit: hi ha 9 parelles que hi fan niu i han aconseguit una xifra rècord de pollets: 22.

 

 

Per Eduard Durany, biòleg impulsor del projecte de reintroducció, "l'increment de la riquesa faunística fa que augmenti la qualitat ambiental d'un lloc".

En aquest temps, els falcons pelegrins han nidificat a la Sagrada Família , al gratacel de la Torre Realia o al port de Barcelona, però aquest és el primer hotel on neixen pollets. I els responsables de l'Hesperia Tower ho han rebut amb molta satisfacció. Ho veuen com un element distintiu, i molts clients valoren que l'hotel sigui ambientalment respectuós. A més, els falcons allunyen coloms i gavians.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut