A disposició dels internautes hi ha 23.000 lletres de cançons, 3.000 discos i prop de 250 blogs.
A disposició dels internautes hi ha 23.000 lletres de cançons, 3.000 discos i prop de 250 blogs.
Barcelona

Neix Viasona.cat, una enciclopèdia de la música catalana a la xarxa

Una gran enciclopèdia a internet de la música en català des del 1961 fins a l'actualitat. Aquesta és la definició del projecte Viasona.cat. Es tracta d'un web on s'hi emmagatzemen 23.000 lletres de cançons, 3.000 discos i prop de 250 blogs relacionats amb la música catalana. Els seus creadors, el grup Catmedia, afirma que la tasca de documentació s'anirà complementant amb la incorporació dels nous treballs que es vagin editant i permetrà que tota aquesta informació es mantingui accessible i de manera gratuïta.

Actualitzat
A través de Viasona.cat, els usuaris podran trobar tota mena de dades: des de la producció d'un artista, el catàleg complet d'una discogràfica, els discos i les cançons d'un any concret, i fins i tot, descobrir les cançons que parlen d'una ciutat, un mes de l'any o un nom propi.

Els usuaris s'hi podran registrar i tindran l'abast un seguit de serveis, com ara fer llistes de cançons preferides, deixar comentaris i puntuar les pàgines dels grups, àlbums i cançons. S'inclourà també un llistat amb les cinc cançons i cinc grups més valorats pels internautes.

A banda de ser una eina per trobar informació, el portal vol convertir-se en un canal per donar a conèixer els artistes que iniciïn la seva carrera professional.

Viasona estarà present a Facebook i Twitter.
Anar al contingut