El manifest de Tercera Via.
El manifest de Tercera Via.

Neix Tercera Via, una plataforma per fomentar un nou encaix de Catalunya a Espanya

La plataforma vol fomentar una nova articulació política de Catalunya amb la resta de l'Estat i hi donen suport una setantena de personalitats, com ara Rosa Regàs, Pere Navarro, Jordi Hereu o Carlos Jiménez-Villarejo

RedaccióActualitzat

Ha nascut a Catalunya una nova plataforma per fomentar una nova articulació política de Catalunya amb la resta de l'estat espanyol. Es diu Tercera Via: diàleg i acord, i hi donen suport una setantena de personalitats de l'òrbita socialista, principalment. Aquesta setantena de persones, de diferents àmbits professionals i també del món cultural i polític, han signat un document, que defensa el dret a decidir sobre una alternativa construïda entre tots, que "renovi profundament el compromís democràtic del conjunt d'Espanya amb Catalunya i de Catalunya amb la resta d'Espanya". 

"El compromís amb Catalunya no s'exerceix només des de l'independentisme", afirmen, entre d'altres, l'escriptora Rosa Regàs, l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo i polítics socialistes com Assumpta Escarp i Jordi Hereu.

Al manifest fundacional també s'alerta que "la tensió i la falta de diàleg" posen en risc "les bases del catalanisme plural i integrador, moderat, pactista, conciliador i dialogant" que ha definit Catalunya en les últimes dècades.

El text acaba amb una crida per fer possible la tercera via. 

Ara, Tercera Via vol publicar un llibre blanc sobre les alternatives reals d'un nou encaix de Catalunya a Espanya. 

Anar al contingut