Una persona llegeix el nou setmanari "La República" (ACN)
Una persona llegeix el nou setmanari "La República" (ACN)

Neix "La República", un nou setmanari "per a una nova època"

El setmanari s'estrena amb una entrevista a Puigdemont: "Si alguna cosa està guanyant a Catalunya és la república"

RedaccióActualitzat

El 28 d'abril ha nascut un nou setmanari a Catalunya. La nova capçalera es diu "La República" i veu la llum en la versió web i amb un número zero de 64 planes als quioscos.

Aquesta primera edició obre amb una entrevista a Carles Puigdemont feta el dia de Sant Jordi a Berlín. El titular: "Si alguna cosa està guanyant a Catalunya és la república".

Puigdemont també carrega contra Felip VI: "El 3 d'octubre el rei va abdicar en públic". El mateix president ha donat la benvinguda al mitjà:


A banda de l'entrevista a Puigdemont, hi ha un ampli dossier dedicat a explicar la història de la premsa republicana i a analitzar amb diversos politòlegs el concepte de "republicanisme".

Setmanari a partir del 26 de maig

La d'aquest dissabte és una edició especial que coincideix amb els sis mesos de l'aprovació de la declaració d'independència al parlament.. El 26 de maig sortirà el número u i a partir d'aquell moment arrencarà definitivament l'edició setmanal del rotatiu "La República".

El nou mitjà, liderat per Carles Ribera i amb Pere Bosch de director adjunt, és editat per la societat laboral Maig 2011 –també impulsora de "L'Esportiu" i "L'Econòmic"- i neix amb la voluntat d'explicar "a foc lent i amb profunditat" els nous escenaris polítics que s'obren.


"La República" es podrà trobar regularment als quioscos cada dissabte. Els diumenges es distribuirà de forma conjunta amb "El Punt Avui'.

 

 

Una quinzena de periodistes

La quinzena de periodistes que formen la plantilla de "La República" provenen majoritàriament d'"El Punt Avui" i compartiran redacció amb els professionals de la seu gironina del diari.

El director del nou setmanari, Carles Ribera, ha estat cap de redacció de "El Punt", vicedirector del diari "El Punt Avui" i cap de gabinet del conseller Santi Vila. En les últimes eleccions, va ser candidat de Junts per Catalunya per Girona.

El director adjunt, Pere Bosch, també es va formar a 'El Punt', va ser alcalde de Banyoles del 1999 al 2007 i diputat al Parlament per ERC sdel 2006 al 2015 abans de tornar al diari.

Anar al contingut