La cria té un mes i mig i està en perfecte estat de salut
La cria té un mes i mig i està en perfecte estat de salut

Neix al zoo de Barcelona una cria d'orangutan, una espècie en perill crític

La cria, que va néixer el 15 de maig, és filla de la Jawi, una orangutana de 25 anys que també va néixer al zoo de Barcelona

RedaccióActualitzat

El zoo de Barcelona té un nou membre a la família dels orangutans de Borneo. El 15 de maig va néixer un nou exemplar d'aquesta espècie en perill. Ara que ja té un mes i mig l'han presentat en societat plena de salut.

La cria és una femella, filla de la Jawi, una orangutana de 25 anys que també va néixer al zoo. La cria -- la tercera que té la Jawi -- es troba en perfecte estat de salut i ja se l'ha pogut veure agafada a la mare i mamant.

El pare és el Karl, també de 25 anys i que va néixer a Dublín.

Amb aquesta nova cria, el zoo de Barcelona ja compta amb set exemplars d'aquesta espècie, que està en perill crític d'extinció al seu hàbitat natural.

L'orangutan de Borneo té una vida d'uns 35 o 40 anys en vida salvatge, però en un zoo es pot allargar fins als 60.

Una espècie en regressió al seu hàbitat natural

Els orangutans de Borneo són una espècie molt amenaçada i en perill crític segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

El seu hàbitat natural a les selves de Borneo i Sumatra està també en perill, amenaçat per incendis, la tala de boscos i el cultiu d'oli de palma. Els grans orangutans, a més, són caçats pels traficants il·legals i les cries són destinades al mercat negre.

Per això, el director del zoo de Barcelona, Antoni Alarcon, destaca la importància del naixement de la nova cria. Assegura que referma l'aposta del zoo de Barcelona per ser un centre de preservació de la biodiversitat.

"Segurament, d'aquí uns anys, caldrà reintroduir orangutans nascuts en captivitat a les illes d'Indonèsia"

Alarcon recorda que la Fundació Barcelona Zoo col·labora amb la Borneo Nature Foundation (BNF) amb programes de conservació, conscienciació i educació de la població local per protegir aquest primat.

El Programa Europeu d'Espècies en Perill (EEP) també ha celebrat el naixement. Creu que ajudarà a conscienciar els visitants del zoo de la necessitat de cuidar l'hàbitat natural de tots aquells animals que estan en perill greu d'extinció per l'acció humana.

 

Anar al contingut