Barcelona

Neix a Barcelona un nadó fruit d'un òvul madurat fora del cos de la mare en una nova tècnica de reproducció assistida

El primer nadó de l'Estat concebut mitjançant una tècnica de reproducció assistida coneguda com maduració d'ovòcits in vitro ha nascut en una clínica de Barcelona. La criatura, que va venir al món divendres a l'Institut Universitari Dexeus, va pesar 4,33 quilos, segons ha informat la clínica. La tècnica permet una maduració dels òvuls fora del cos de la mare, en un laboratori, i per tant els riscos per a la dona són mínims.

Actualitzat
Aquest mètode de maduració dels òvuls simplifica el procés de fecundació in vitro convencional. Consisteix a fer una punció i posterior aspiració d'ovòcits immadurs per fer-los desenvolupar al laboratori, fora del cos de la mare. D'aquesta manera, la dona s'ha de sotmetre a un tractament hormonal mínim i es redueixen alguns dels riscos que comporta, com l'increment de mida dels ovaris o el dolor pèlvic. L'Institut Dexeus ja havia anunciat que havien aconseguit que tres dones quedessin embarassades mitjançant aquesta tècnica.

El nen, que es diu Ignasi R.M., va néixer divendres passat a un quart de vuit del vespre, va pesar 4,33 quilos i feia 54 centímetres, segons ha informat la clínica barcelonina, que fa nou mesos va anunciar que havia aconseguit tres embarassos amb aquesta tècnica.

El director del departament d'obstetrícia, ginecologia i reproducció de la Dexeus, Pere Barri, ha assegurat que "es tracta d'un avenç més de les tècniques de reproducció assistida que hem aconseguit i confirma l'eficàcia d'aquest mètode".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut