El cantant Neil Diamond (Reuters)
El cantant Neil Diamond (Reuters)
Estats Units

Neil Diamond abandona els escenaris després de saber que té Parkison

El cantautor diu que continuarà entregat a la composició i a les gravacions de nous projectes

RedaccióActualitzat

El cantant i compositor de Neil Diamond ha anunciat que abandona les actuacions en directe a causa del Parkison. En un comunicat penjat a la seva pàgina web, el cantant assegura que la malaltia li fa molt difícil continuar viatjant i pujant als escenaris, però que continuarà component, gravant i treballant en nous projectes.

El cantautor continuava en actiu: actualment estava immers en la gira "50 Aniversari" i tenia previst viatjar a Austràlia i Nova Zelanda al març.

Diamond, que aquest dimecres fa 77 anys, també agraeix als seus seguidors el suport rebut durant tota la seva carrera i els demana disculpes.

 

Considerat un dels millors cantants de tots els temps

Nascut a Brooklyn, Nova York, el 1941, va començar la carrera als anys 60. Considerat un dels millors cantants de tots els temps, durant els seus més de 50 anys de trajectòria professional ha venut més de 130 milions d'àlbums, i 38 dels seus singles han estat entre els top 40. A més, el 1974 va rebre un Grammy.

Creador d'èxits com "Girl, you'll be a woman soon" -que forma part de la banda sonora de la pel·lícula "Pulp Fiction"-, "Song Song Blue" o "Cracklin' Rosie", ha influït en solistes i grups com The Monkees, Elvis Presley, U2, Frank Sinatra o UB40. I més de mil artistes han interpretat i/o versionat peces seves.

 

Segons la revista "Forbes", és un dels músics més ben pagats.

Diumenge, l'acadèmia de músics, productors i professionals de la música (la que dona els Grammy) li entregarà un premi a la seva trajectòria.

Anar al contingut