Barcelona

Neguit entre les famílies de les nenes vacunades contra el virus del papil·loma

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya, la FAPAC, constata que hi ha neguit entre les famílies pels possibles efectes adversos de la vacuna contra el virus del papil·loma humà. El president de la FAPAC, Walter Garcia, ha explicat que algunes famílies els han fet consultes perquè les seves filles havien tingut reaccions amb la primera dosi. Catalunya i la resta de comunitats han decidit continuar amb normalitat la campanya de vacunacions perquè no hi ha cap evidència que no sigui segura.

Actualitzat
El president de la FAPAC, Walter Garcia, assegura que l'increment de consultes de les famílies més el cas de les dues nenes hospitalitzades a València, ha fet créixer el neguit, de manera que troben convenient que es doni més i més bona informació sobre la vacuna. Segons Garcia, els pares dubten ara de si permetre o no l'administració de la segona dosi a les seves filles perquè "volen rebre més informació abans de continuar endavant".

La consellera de Salut, Marina Geli, ha reafirmat aquest divendres que la vacunació és segura i que, per tant, no es plantegen cap modificació de la campanya. A Catalunya la vacuna contra el virus del papil·loma s'administra a les nenes d'11 i 12 anys a les escoles mateix.

Al País Valencià reprendran dilluns la vacunació, un cop immobilitzat el lot d'unitats de la marca Gardasil sospitós d'haver provocat les reaccions que han obligat a hospitalitzar dues nenes.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut