Sant Joan Despí

Nebrera obre el debat sobre l'ús que els partits polítics fan dels seus diners

La diputada del Partit Popular de Catalunya Montserrat Nebrera ha reclamat, en una entrevista a "Els matins" de TV3, una regeneració dels partits i del sistema polític. Arran de la polèmica pels canvis introduïts en el cotxe oficial del president del Parlament, Nebrera considera que no es pot criticar aquest fet quan les direccions dels partits, inclosa la seva, fan servir els diners que reben de l'administració i dels afiliats per mantenir-se en el poder. La diputada també ha afirmat que els comentaris crítics que ha rebut al seu blog, en què va titllar de "fariseus" els dirigents del seu partit, provenen d'ordinadors de l'Ajuntament de Barcelona.

Actualitzat
L'endemà de la denúncia que Montserrat Nebrera va llançar des del seu blog, en què va acusar bona part dels càrrecs del seu partit utilitzen els diners dels afiliats per mantenir les seves quotes de poder i els va arribar a titllar de "fariseus", la diputada popular ha estat entrevistada a "Els matins", de TV3, programa on ha tornat a criticar la gestió que es fa dels diners dels partits.

Nebrera, que lidera el corrent crític al Partit Popular, assegura, en el seu article, que la presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho i altres dirigents consideren que el partit és seu i fan i desfan segons la seva conveniència. És per això que ha considerat un acte d'hipocresia les dures crítiques que tots els partits han llançat contra el president del Parlament, Ernest Benach, arran de la polèmica per les despeses del seu vehicle oficial.

Arran d'aquest cas, però, Nebrera ha volgut denunciar que les fórmules que fan servir els partits per finançar-se només beneficien els candidats "oficialistes", paraula que ha afirmat que "ja em provoca urticària". Nebrera ha admès que ella mateixa al Partit Popular s'ha vist perjudicada per aquest sistema, però ha assegurat que és un fet extrapolable a tots els partits polítics.

La diputada ha assegurat, a més, que ella va ser la primera persona que va parlar del cotxe de Benach, però que els partits, sota el seu punt de vista n'han fet "massa carn". La diputada popular considera que des del punt de vista de la quantitat no és tan greu, malgrat que sí que ho és ha afirmat, des del punt de vista simbòlic. El sistema, ha assegurat, "està fotut", però aquesta polèmica suposa una oportunitat per reflexionar i buscar una regeneració.

Els comentaris al seu blog, des de l'Ajuntament

Nebrera també ha fet referència als comentaris que arriben al seu blog i ha assegurat que la gran majoria els envien des d'ordinadors de l'Ajuntament de Barcelona. Nebrera s'ha preguntat qui deu ser que fa aquests comentaris crítics, tot i que s'ha mostrat "convençuda" que no els fa el Partit dels Socialistes de Catalunya.

La diputada ha afirmat que els comentaris provenen d'algú que té el sobrenom de "Sandra", però que segons ha dit, "potser no és una dona". Nebrera, ha conclòs en referència a aquest fet, que ho investigarà i que cal "posar llum i taquígrafs a tota l'activitat política ja", perquè és l'única manera de "recuperar el crèdit de la gent".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut