Bàsquet

Navarro ultima els detalls de la seva marxa a l'NBA i el Barça pensa en Rudy per substituir-lo

Es van sabent més dades de l'acord entre el Barça i Joan Carles Navarro perquè el jugador pugui marxar a l'NBA. El club pactarà una nova clàusula de rescissió que anirà en funció de l'oferta americana que rebi Navarro. A més, ja s'ha pactat una clàusula de recompra per quan el jugador decideixi tornar a Europa. Finalment, si Navarro marxa el Barça es posarà en contacte amb el DKV Joventut per intentar fitxar Rudy Fernández com a substitut, però no serà fàcil. El president de la Penya, Jordi Villacampa, assegura que el jugador només se n'anirà si algú paga la clàusula de rescissió del seu contracte.

Actualitzat

L'acord per fer nous contractes a l'NBA no s'obre fins al dia 11 de juliol. És a dir, que fins dimecres de la setmana que ve no se sabrà si, com sembla, Memphis es posa en contacte amb Washington per mirar d'arribar a un acord per obtenir els drets de Joan Carles Navarro. Sigui com sigui, l'acord verbal al qual van arribar Navarro i Laporta ha agafat per sorpresa la direcció tècnica de la secció de bàsquet, que ara té l'enorme dificultat de trobar un substitut de garanties del santfeliuenc, considerat, ara per ara, un dels millors jugadors europeus.

La rescissió, variable en funció de l'oferta

Tot i això, la voluntat del jugador és molt clara: marxar a l'NBA i fer-ho al costat del seu amic de l'ànima, Pau Gasol. Els nous responsables tècnics de l'equip de Memphis hi han donat el vistiplau, ja que consideren que un triangle Mike Conley, la seva tria del "draft" d'enguany, Joan Carles Navarro i Pau Gasol podria ser demolidor. Abans d'una setmana cal deixar clars diversos punts per convertir la desvinculació en un fet. Per començar, el Barça haurà de decidir quina rebaixa fa de la clàusula de 10 milions que té Navarro i que caldrà abonar perquè pugui marxar. El descompte es fixarà en funció de l'oferta que arribi de l'equip americà que el fitxi. El que sí que ha quedat ja pactat entre Barça i jugador és una clàusula de possible retorn en un futur. Si Navarro torna a Europa, ho farà al Barça. De moment tot està a l'aire, però el termini màxim per tancar les gestions és d'una setmana. Navarro vol evitar parlar fins que no es concreti a quin equip marxarà, però tot i així sí que explica que està molt content d'haver aconseguit un acord que li permeti fer el salt a la lliga nord-americana.

Pel que fa al futur, el Barça ja s'ha posat a fer feina per cobrir la baixa de l'escorta. Avui hi ha una reunió de la cúpula al Camp Nou: Joan Laporta, Dusko Ivanovic i el directiu responsable de les seccions, Jaume Ferrer, han començat a planificar l'ofensiva per tapar el forat de Navarro amb la millor opció possible. El nom que s'apunta és el del jugador del Joventut Rudy Fernández.

Rudy s'ho pensa

En una trobada informal que s'ha produït en una cafeteria de la plaça Francesc Macià de Barcelona a les onze del matí, Aíto ha exercit més de pare i assessor de Rudy que no pas de tècnic de la Penya. La conversa s'ha allargat gairebé dues hores i Aíto li ha recordat que l'objectiu que des de fa dos anys persegueix el jugador és marxar a l'NBA i no fitxar per un equip europeu. A la conversa, Rudy ha confirmat al tècnic les ofertes del Barça, Panathinaikos i CSKA de Moscou. A la cursa per aconseguir Rudy, també s'hi ha afegit avui l'Olympiakos. Entre les ofertes que té el jugador, no cal oblidar que també hi és la que la Penya li va presentar fa tres mesos. El nou acord consistiria a allargar tres anys més el lligam entre el club verd-i-negre i el jugador, i augmentar-li la fitxa progressivament cada temporada mentre la clàusula de rescissió per anar a l'NBA aniria disminuint per facilitar-li la sortida. La voluntat del jugador és no moure's de Catalunya.

El DKV Joventut no negocia

La Penya té clar que no ven Rudy. Qui el vulgui, haurà de pagar la clàusula de rescissió del seu contracte. Així de clar i contundent ha estat el president de la Penya, Jordi Villacampa, quan se li ha preguntat pel futur del mallorquí. Sospita que té moltes ofertes sobre la taula, tot i que afirma que al club no tenen constància de cap. No obstant això, si algú se'l vol emportar, que ho tingui clar: abans haurà de passar per caixa. La clàusula és de 3 milions d'euros per als equips europeus i d'1,7 per als de l'NBA.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut