El primer secretari del PSC, Pere Navarro, al comitè federal del PSOE.
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, al comitè federal del PSOE.
Barcelona

Navarro nega que la marxa de la Diada sigui independentista i afirma que els socialistes hi van per frenar "els que volen dividir"

El primer secretari del PSC assegura que "s'equivoquen" els que interpreten que la manifestació de l'11 de Setembre és una gran marxa independentista. Afirma que els militants del PSC hi assistiran a títol personal per evitar "els que volen dividir".

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, se suma a les tesis del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida i assegura que la manifestació de la Diada no serà un clam independentista. Navarro assegura que, malgrat el lema de "Catalunya, nou estat d'Europa", els que interpreten que la manifestació de l'11 de setembre és una gran marxa independentista "s'equivoquen".

Des del comitè federal del PSOE, Pere Navarro ha assegurat que els socialistes assistiran a la manifestació a títol personal i que ho faran "per no deixar el carrer a mans només dels que volen dividir".

Navarro reconeix que hi ha "una situació social i unes necessitats que avui té Catalunya", però apunta que "s'han de resoldre d'una manera diferent, probablement diferent de la independència".

"Espanya serà federal o no serà"

El primer secretari del PSC ha fet aquestes manifestacions des del comitè federal del PSOE, Pere Navarro ha transmès la seva "preocupació" per la "deriva independentista" del govern de la Generalitat i ha apel·lat als socialistes espanyols perquè facin "un discurs valent" pel federalisme.

Navarro assegura que "correm el risc clar que Espanya o sigui federal o es disgregui". Conclou que "Espanya serà federal o no serà".

Navarro ha advertit als socialistes espanyols que el PSC aplicarà la resolució que l'insta a votar diferent del PSOE quan ho consideri necessari. El líder socialista argumenta que "en aquest moment la responsabilitat és molt alta, la situació és molt complexa i cal que el PSC continuï essent un partit de referència a Catalunya".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut