Madrid

Navarro lamenta la posició de Chacón i apunta que la decisió de deixar l'escó al Congrés l'ha "de prendre ella"

El primer secretari del PSC lamenta la posició de l'exministra, però no li demanarà que deixi l'escó. Chacón ha anunciat que no votaria a favor de la consulta d'autodeterminació i ha posat a disposició de Navarro el seu escó al Congrés dels Diputats.

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, no demanarà a la que va ser cap de llista del partit per Barcelona en les últimes eleccions generals, Carme Chacón, que deixi l'escó al Congrés, després que l'exministra l'ha posat a disposició del partit. Però el líder dels socialistes catalans ha evitat donar suport a l'exministra de Defensa i ha apuntat que la decisió de deixar o no l'escó "l'ha de prendre ella", després de valorar "si realment pot compartir el que la majoria del partit decideix en els seus òrgans de direcció".

Navarro ha lamentat que Chacón es desmarqui del seu partit i rebutgi –juntament amb el PSOE- la proposta de resolució sobre la consulta d'autodeterminació, de la mateixa manera que ha assegurat que ho va lamentar quan cinc diputats del PSC al Parlament van trencar la disciplina de vot i no van votar la Declaració de Sobirania de CiU, ERC i ICV-EUiA per evitar rebutjar-la.

En declaracions a la Cadena SER, el primer secretari del PSC ha defensat que es va oposar a la declaració a la cambra catalana i ara avala la proposta de resolució al Congrés per "coherència", ja que el seu partit rebutja la independència, però és partidari de fer una consulta legal, vinculant i acordada amb l'Estat.

Navarro ha negat que hi hagi risc de ruptura entre el PSC i el PSOE, després que l'exvicepresident espanyol Alfonso Guerra va apostar perquè els socialistes espanyols es presentin amb la seva marca pròpia a les eleccions a Catalunya. Pel primer secretari, amb Alfredo Pérez Rubalcaba està d'acord en "gairebé tot". Navarro ha insistit que "ningú vol que es trenquin les relacions" i ha conclòs que situacions com les d'aquest dimarts són el "preu a pagar" per mantenir la coherència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut