Pere Navarro, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Ràdio
Pere Navarro, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Ràdio
Barcelona

Navarro competirà per liderar el PSC i vol una candidatura única

Pere Navarro reitera que durant el congrés que ha de fer el PSC aquest mes ell es postularà com a secretari general i demana una candidatura única que es configuri sota el seu lideratge.

RedaccióActualitzat
Sobre la possibilitat de tancar el congrés sense haver de triar entre diferents candidatures, Navarro ha assegurat que ho intentaran. "Aquest és un congrés que ha de ser radicalment democràtic i per tant, si podem arribar a aquests acords al congrés amb la màxima transparència, hi arribarem."

Navarro també ha dit que creu que el debat sobre si el PSC ha de tenir grup propi a Madrid no impedirà l'acord entre els diferents candidats. L'alcalde de Terrassa és partidari d'una estructura molt més flexible.

"La direcció ha de ser molt més oberta, ha de ser molt més participativa, però també les bases del partit han de tenir aquesta ànsia de participació. Això ha de suposar un canvi en els estauts però, sobretot, un canvi en la mentalitat. Segurament les comissions sectorials tindran un paper i el que hem de fer és crear estructures que ens acostin i ens relacionin amb aquests sectors socials que no són dins del partit, que són a l'entorn del partit, i que en aquests moments estan separats de nosaltres."

Entre les prioritats de Navarro hi ha la lluita contra el frau fiscal, la defensa de les classes mitjanes i els drets de les dones, i l'ecologisme.

Navarro ha publicat al seu blog que aposta per l'ecologisme com un dels eixos de futur del partit. Navarro creu que l'ecologisme s'ha de convertir en un corrent majoritari dins del PSC. També creu en la utilitat de l'economia verda per crear llocs de treball.

Qüestiona la viabilitat de les centrals nuclears i defensa tancar-les quan s'acabi la seva vida útil. Un dels seus objectius és mostrar que té un perfil propi durant el congrés del PSC i el rebuig a allargar la vida útil de les centrals atòmiques l'allunya de l'opinió de l'actual cúpula socialista.

Pel que fa a la presidència de la Generalitat, l'alcalde de Terrassa aposta per fer un procés de primàries obert per escollir el candidat.




Anar al contingut